HABER: Hayrettin ACAR

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Gürsoy Grup işbirliğinde yapılan BETEM'in temel atma törenine Mersin Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, Gürsoy Grup Yönetim kurulu başkanı Alper Gürsoy, CHP İlçe Başkanı, Muhtarlar, Yenişehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Mersin Ticaret Odası, medya mensupları ve vatandaşlar katıldı.

'BETEM' i yapımını üstlenmekten çok büyük mutluluk duyuyorum'

Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Gürsoy Grup yönetim kurulu başkanı Alper Gürsoy, 'Bugünkü merkezde zannediyorum ki çocuklar için çok farklı ve özel bir merkez olacak. Üç altı yaş çocuklar için özel eğitim merkezi olan BETEM'in yapımını üstlenmekten çok büyük mutluluk duyuyor ve gurur duyuyorum. Alkışlarınızla birlikte, tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben ve ailem adına. Umarım burada yetişen gençler ülkeye, millete faydalı olur. Buradan gurur duyacağımız nice insanlar yetişir' ifadelerini kullandı.

Boltaç’tan “Kitaplarla Tanış, Dünyayı Keşfet” Çağrısı Boltaç’tan “Kitaplarla Tanış, Dünyayı Keşfet” Çağrısı

'Çocuklarımızın doğru yetişmesi sağlamak adına erkenden harekete geçmemiz gerekiyor'

Temel atma töreninde BETEM projesine yönelik açıklamalarda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit 'Zaman geçiyor ve bizim zaman ilerledikçe özellikle çocuklarımızı altı yaşında veya yedi yaşında değil de bir yaşında veya iki yaşında ele almamız gerekiyor. Onların doğru yetişmesini sağlamak adına bu çok önemli bir süreçtir. Bu anlayışla aslında Yenişehir Belediyemiz yola çıktı. Biz daha göreve gelmeden önce bu sözü verdik ve dedik ki erken çocukluk eğitiminde Türkiye Avrupa'da sonuncu sırada ve biz Yenişehir Belediyesi olarak göreve gelirsek erken çocukluk eğitimine yönelik çalışacağız. Bu merkezleri oluşturacağız' dedi.

'Eğitimde Yenişehir Modeli'

BETEM' e yönelik eğitim modeli vurgusu yapan Özyiğit, 'Bugün Türkiye'de artık erken çocukluk dönemi eğitiminde bir Yenişehir modeli dediğimiz bir olgu var. Bu olguyu başta burada birlikte yol yürümekten gurur duyduğum kıymetli abim Raif hocam, Marmara Üniversitesi eğitim görevlileri ve Profesör Ozan Oral yönetimindeki gönüllü arkadaşlar ile yapmaktayız. Burada gönüllülük şart ve gönüllüleri yakalayarak onlarla başarmak, başarma arzusunda olan insanlarla bu işi gerçekleştirmek mümkün. Bunun için artık Türkiye gerçeğinde bir Yenişehir modeli, erken çocukluk eğitiminde Yenişehir modeli dediğimiz bir model var. Biz bu modeli 177 tane belediyenin mensubu olduğu Marmara Belediyeler Birliğine ve Erken çocukluk eğitimi, UNICEF'in düzenlediği uluslararası erken çocukluk eğitimi kongrelerinde anlattık' dedi.

'Nerede erken çocukluk eğitimi diye bir başlık var ise Yenişehir Belediyesi orada'

Erken Çocukluk eğitimi konusunda davet alındığını ifade eden Özyiğit, 'Marmara Üniversitesi ve Marmara Belediyeler Birliği bizi davet ederken Nerede erken çocukluk eğitimi diye bir başlık arayışı içine girsek karşımıza Yenişehir Belediyesi çıktı. Bize bunu anlatır mısınız? dediler. Biz tabii ki gururla anlattık. Birçok belediyeyle iş birliği yapıp bunu kendilerinin uygulaması noktasında yine tanıtımını gerçekleştiriyor ve bunu gelecek yüzyıl içinde ve yeni yılda yani cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yeni bir model olarak yaşamımıza tam anlamıyla yerleştireceğiz. Hedefimiz yüzüncü yılda yüz akademi şeklinde' ifadelerini kullandı.

'Çalışmalarımız Genişliyor'

Çalışmaların genişleyip alternatifleştiğini ifade eden Özyiğit, 'Yenişehir Belediyesi'nin kurduğu akademinin benzerlerinden en az 100 belediyemize kazandırmak olacak. BETEM bütün bu sürecin bir halkası. Ondan sonra anne babalara verdiğimiz MABEP uygulamamız yani onlara bir çocuğu nasıl Dolduğu andan itibaren nasıl yetiştireceklerini anlattığımız o süreçlerden başlıyor. Bebek kütüphaneleriyle ve altı sekiz yaşta verdiğimiz felsefe eğitimine kadar çalışmalarımız genişliyor' dedi.

'Çocuklarımızı kucaklayacak bir ilköğretim yapısı oluşturun'

Projeler kapsamında vatandaşlardan alınan geri dönüşlerden bahseden Özyiğit 'Vatandaşlarımızın bana söyledikleri biz buradan sonra çocuğumuzu kuracağınız bir ilkokula vermek istiyoruz yani çocuklarımızı kucaklayacak bir ilköğretim yapısı da oluşturun şeklinde. Dolayısıyla burada verilen hizmetin kalitesi konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Burada hedefimiz teknolojiyi bilinçli olarak kullanan, yeni bilgi üreten ve yöneten, bir yabancı dili etkili kullanabilen, doğa dostu, becerikli, üretebilen, kendisi olabilen, düşünebilen, yaratıcı, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmek. Çağımız da bize bunu emrediyor' dedi.

Özyiğit, 'Yenişehir Belediyesi Özel Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezimiz kentimize, Yenişehirimize, Mersinimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi