'Spor Filmleri' serisinin ilkinde Ron Shelton'ın yazıp yönettiği 'Beyazlar Beceremez' (White Men Can't Jump) adlı komedi filmi var. 9 Haziran Cuma (yarın) saat 18.00'de Kültürhane Teras'ta yapılacak film gösteriminin ardından Mithat Fabian Sözmen'in yürütücülüğünde bir söyleşi de gerçekleşecek. Filmin başrollerinde başrollerinde Woody Harrelson, Wesley Snipes, Rosie Perez yer alıyor.

Filmin mekanı kapalı spor salonları, parke zeminler değil, Los Angeles'in kavurucu sıcağının hüküm sürdüğü asfalt basketbol sahalarıdır. Sokak basketbolunu merkezine alan film, sokakla olan bağlantısını hiç kesmez, arka sokaklarda hayata tutunmaya çalışan bireylerin temas ettikleri suça da ırkçılığa da alan açar. Fakat filmin en büyük gücü, başrollerindeki Woody Harrelson ve Wesley Snipes ikisinin sinerjisinden ileri gelir.

'Retrospektif Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu 'Retrospektif Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Herkesin katılımına açık olan 1992 ABD yapımı 'Beyazlar Beceremez' filminin konusu kısaca şöyle: Billy Hoyle (Harrelson) ve Sidney Deane (Snipes) şehirdeki en iyi basketbol oyuncuları olduklarını düşünmektedirler. Bir gün yolları kesişir ve güçlerini birleştirip bunu para çevirmeye karar verirler. Bundan sonra pek çok iş yapan bu ikiliyi artık hiçbir şey durduramaz. Ancak başları da beladan kurtulmaz. Çünkü Billy'nin gangster tipi bazı adamlara büyük miktarda borcu vardır.(haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi