HABER/Meryem KARADAĞ ve Enes KAPLAN

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın gerçekleştiği Hatay'ın Antakya ilçesinde iş yerleri yıkılan esnaf, Mersin'de gerçekleştirilen Hatay Esnafları ve Sanatçılarıyla Dayanışma Etkinliği ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.

7-11 Haziran 2023 tarihleri arasında Forum Avm Civarı Özel Yenişehir Hastanesi Karşısı Yenişehir Belediyesi etkinlik alanına herkesi beklediklerini belirten söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Mersin halkını davet etti.

TEKSÖZ, 'HATAY'IN AYAKTA OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTEDİK'

Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, etkinlikteki amaçlarının para olmadığını belirterek, 'Buradaki etkinliğin amacı bir nebze de olsa esnafların deprem psikolojilerinden çıkmaları. Yoksa bizim amacımız burada para kazanmak değil, Hatay'ın ayakta olduğunu göstermek istedik' dedi.

ÖZYİĞİT, 'SON DİLİM EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞEREK YİYECEĞİZ'

Deprem bölgesiyle hep iletişim halinde olduklarını vurgulayan Özyiğit, 'Zor günler yaşadık, yaraları birlikte saracağız. Bunun için ilk günden itibaren seferber olduk. Bölgemizde özellikle Antakya'dan gelen misafirlerimiz oldukça fazla. Hatayspor da gelecek sezon maçlarını Mersin'de oynayacak. Onlara da teşekkür ediyoruz, Mersin'in süper ligdeki takımı olmuş olacak. Deprem bölgesiyle geçmişten bugüne büyük bir bağ ile bağlıydık. Kayıpları olan arkadaşlarımız, tanıdıklarımız oldu. Hepsine Allah rahmet etsin diyorum. Şu anda Yenişehir Belediyesi olarak 2 tane öğrenci yurdumuzda, 1 tane misafirhanemizde, konteyner kentimizde konaklayan depremzedelerimiz var. Onlara bir sözümüz var. Son dilim ekmeğimizi bölüşerek yiyeceğiz. Yani o zamana kadar elimizden geleni yapacağız. Bugün burada Antakya'nın kıymetli değerleri Yenişehir ile buluştu. Bütün halkımızı davet ediyorum' şeklinde konuştu.

PEHLİVAN, 'HATAY YENİDEN YEŞERECEK'

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da etkinliğin temelde manevi dayanışmaya anlayışını pekiştirmek için yapıldığını dile getirerek, 'İnşallah yıkılan evler ve iş yerleri yeniden yapılacak. Hayat yeniden yeşerecek. Bu süreçte birbirimize destek olmak zorundayız. Paylaşma anlayışını yaşayan ve yaşatan bir ülkeyiz. Biz Mersin olarak Hatay'ımızın, esnaflarımızın, sanatkarlarımızın her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Vatandaşlarımızı da buradaki etkinliğe davet ediyorum' diye konuştu.

'BU BİR VAZİFE OLARAK DEĞİL, İNSANI SORUMLULUK OLARAK YAPIYORUZ'

Gazetemize röportaj veren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Depremin ilk anından itibaren sahada halkımızla birlikteydik. Depremden henüz birkaç saat sonra Hatay Kırıkhana ulaştık ve bir aya yakın Hatay'da görev yaptık. Mersin on bir ilimizle de bağlantısı olan bir şehir en çok Hatay'dan insanımız Mersin'e geldi. Önceleri 350 bin dolaylarında vatandaşımız kentimize misafir olmuştu şu sıralar da yine 100 bin civarında vatandaşımız Mersinimize misafir. Bütün imkanlarımızla vatandaşlarımızla beraberdik. Bu bir vazife olarak değil, insanı sorumluluk olarak yaptık, yapıyoruz. Bugün de burada gerçekleşen dayanışmamız da bunun devamı. Üç hafta önce de şimdiki gibi bir esnaf dayanışma etkinliğimiz vardı. Biz valilik olarak onu da desteklemiştik. Esnaf ve sanatkarlar kredi kooperatifi ve Sanayi ve Ticaret Odası başkanlıkları bizimle iletişime geçtiklerinde seve seve desteklerimizi vereceğimizi söyledik. Yenişehir Belediyemiz yer tahsis etti. Konaklama ve diğer ihtiyaçları da belediyemizle müşterek üstlendik. 50'ye yakın esnaf, sanatkar ve zanaatkarımız stantlarını kurdular. Ve 5 gün boyunca burada olmaya devam edecekler. Tüm Mersin'imizi bu dayanışmaya ve alanımıza bekliyoruz.

ABD'den İran'a Yeni Yaptırımlar ABD'den İran'a Yeni Yaptırımlar

Editör: Haber Merkezi