Yetenek Dönüşüm Projesi ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde mesleki eğitim programları açılıyor. Projeye katılan gençler bir taraftan mesleki nitelik kazanırken, diğer taraftan istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak iş arama danışmanlığı hizmetinden faydalanıyorlar.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları gibi birçok kurum ve kuruluşla projede iş birliği sağlanırken, gençlere 'İş arama becerileri eğitimleri, deneyim paylaşımı, özgeçmiş oluşturma, mülakatta başarı' gibi konularda da destek sağlanıyor.

Kursiyerler gelecekten umutlu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açılan 'Halkla İlişkiler ve Organizasyon' ile Toros Üniversitesi işbirliği ile açılan 'Lojistik Görevlisi' kurslarının son günleri olması dolayısıyla kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Kapanış toplantısına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Çağatay Güneş, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği Başkanı Özcan Demir ve birçok iş insanı katılım sağladı.

Gerçekleştirilen programda iş insanları, kursiyerlerle iş hayatında başarılı olma konusunda deneyimlerini paylaştı.

İş dünyasının, nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik bir proje

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, proje kapsamında açılan mesleki eğitim programlarının önemine dikkat çekti. Çağa ayak uyduran, ilerici, düşünen, sorgulayan nesiller yetişmesi gerektiğini vurgulayan Kızıltan, eğitim içinde de mesleki eğitimin ayrı bir önemi olduğuna değindi. 2023 döneminde de 'Yetenek Dönüşüm Projesi' kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kariyer Merkezi ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirten Kızıltan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 2022 döneminde 'Finans Muhasebe, Yönetim Organizasyon, Dış Ticaret Lojistik ve Turizm' sektörünün ihtiyaçlarına yönelik 17 kurs programı açıldığını belirtti. Açılan 17 Kurs programına 315 kontenjan ayrılırken, yaklaşık 240 kursiyerin Milli Eğitim'den onaylı sertifikaya hak kazandığını söyleyen Özada, mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerden 46 kişinin ise istihdama katıldığının altını çizdi.

YKS Geç Başvuru Süreci Başladı YKS Geç Başvuru Süreci Başladı

'Yetenek Dönüşüm Projesi'nin, iş dünyasının nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir proje olduğunu dile getiren Özada, projeyle mesleki eğitimin yanı sıra kariyer rehberliği ve iş arama danışmanlığı hizmeti sunulduğunu da vurguladı. Özada, 2023 döneminde hem eğitim başlıklarında, hem de iş birliği yapılan kuruluşlar açısından projeyi daha da genişletmek istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi