Tarsus Belediyesi tarafından 2022-2023 eğitim döneminde lisans ve ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmış öğrenciler için burs başvuruları başladı. Öğrencilerin burs başvurusunda bulunması için gerekli şartlar ise şöyle açıklandı. Öğrenci ailesinin Tarsus'ta ikamet ediyor olması, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yükseköğretime kayıt yapmış olması ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında tam burslu olarak vakıf üniversitesine kayıt yapmış olması gerekiyor.

Minik Öğrencilerden 'Dünya Su Günü' Etkinliği Minik Öğrencilerden 'Dünya Su Günü' Etkinliği

İstenilen Belgeler

Burs başvurusu için istenen belgeler ise şöyle; öğrencinin kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair 'Öğrenci Belgesi' (E-Devlet üzerinden alınacak), anne veya babanın ikametgah belgesi (E-Devlet'ten alınacak olup anne-babanın ayrı olması durumunda detaylı nüfus kayıt örneği eklenmek zorundadır). ÖSYM Yerleşme Sonuç Belgesi ve Transkript Belgesi gerekli olacak. Ön lisans öğrencileri bin 600, lisans öğrencileri ise 3 bin 200 TL alacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,'Sevgili öğrencilerimiz, geleceğimizin güvencesi olan sizlere eğitim desteği başvurularımız başladı. Her zaman yanınızdayız. Eğitim hayatınızda başarılar diliyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi