HABER: Meryem KARADAĞ

Mersin 'in Mezitli ilçesine bağlı olan Kocayer mahallesinde çiftçilik yapan Emine ve Mesut çifti, geçimlerini çiftçilikle sağlıyor. Küçük yaştan itibaren toprakla uğraşmakta olan Sıtkı ailesi üretmeyi sevdiklerini fakat karşılığını alamadıklarını söyledi. Yaklaşık 30 yıldır çiftçilikle uğraşan Sıtkı ailesi 'Çiftçi olarak hiçbir şeyden memnun değiliz. Ürünlerimiz para etmiyor. Gübre olmuş, çuvalı 2.400 TL. Mazot uçmuş gidiyor, herkesin durumu çok felaket. Bu gidişat iyi bir şey değil' dedi.

'Bir aylık emekli maaşımla alamayacak durumdayım'

Şeftali ve Üzüm bahçesi olduğunu söyleyen Mesut Sıtkı 'Tarımla uğraşmak kolay değil, ağaçlara gerekli vitaminlerini vermezsen ağaçtan meyve alamazsın. Geçenlerde Şeftaliye bir gübre çeşidi alacaktım birkaç ziraatçı ya sordum 2 çuval göz taşı gübresi 1 aylık emekli maaşımla alamayacak durumdayım' diye konuştu.

Geçen sene göztaşı gübresinin fiyatı 1.500 ve 1.700 arası olduğunu söyleyen Sıtkı, bu yıl ise 25 kg göztaşı gübresinin 2.400 TL olduğunu söyledi. Tarımla uğraşan çiftçilere devletin daha fazla yardım etmesi gerektiğini de vurgulayan Mesut Sıtkı, 'Bizler üretmezsek nereden gelecekler ürünler, topraklarımız çok elverişli biz ürettikçe daha da elverişli hale gelecek ama dediğiz gibi ücretler cebimizi yakıyor. Eşim ise kendi ürettiği ürünleri Kadın üretici pazarında satarak aile bütçemize katkı sağlıyor. Birbirimize her zaman yardım ediyoruz, bu işler yardımsız olmuyor' dedi.

Emekliler Dikkat! Hazırlıklar Tamamlandı Emekliler Dikkat! Hazırlıklar Tamamlandı

Aile bütçesine anne eli

Emine Sıtkı 'Kadın üretici pazarlarını çok seviyorum; çünkü biz kadınlar ürettiğimiz ürünleri bu stantlara getirerek tüketiciyle buluşturma imkanı sağlamış oluyoruz. Mezitli Belediyesi de biz kadınlara böyle imkanlar sağladığı için teşekkür ediyorum. Ürünlerimi bu sayede satarak aile bütçemize katkı sunuyorum bu durumda beni mutlu ediyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi