HABER: Hayrettin ACAR

'Retrospektif Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu 'Retrospektif Sergisi' Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Kariyeri uluslararası başarılarla dolu kanun virtüözü Ahmet Baran virtüöz dostları eşliğinde müzikal şölen sunacak. Baran yeni albüm turnesinin ilk konserini 8 Şubat Çarşamba günü Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Baran, 'Eşsiz çiçeği' istiyor

Ahmet Baran'ın resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Baran'ın sanatı 'Üretmek sadece insana özgü ve insanın ölümsüz olma hevesiyle yakından ilgili. Başkalarının yanında sakince ölümü beklemek varken; yaratma, bulma, yapabilme sancılarıyla kıvranmanın, üstelik bundan keyif almanın mantığa sığar başka açıklaması yok. Yüzyıllar sonra da okunacak yazıların, kuşaklar sonra belki bambaşka bir coğrafyada dinlenecek nağmelerin, kitaplara geçecek bir tekniğin, başka bir buluşa temel olacak formülün arayışı hep ölümsüzlüğe dönük o ısrarlı hevesten...Herkes Lokman Hekim'in elinden ırmağa düşüp giden 'Eşsiz çiçeği' istiyor ama kimileri daha bir ısrarlı ve yakın takipte' ifadeleri ile açıklanıyor.

Geleneksel melodi zenginliğini teknik ve çok sesli tınılarla birleştirdiği saz eserleri, sahne sanatları müzikleri, dizi ve reklam müzikleri, bilgisayar oyunu müzikleri, kısa metraj film müzikleri bulunan Baran, yayınladığı 'İki Kelime' ve 'Kanun Namına' isimli enstrümantal albümlerle müzik listelerinin üst yerlerinde yer almakta.

Kanun yapım ustaları tarafından imzasını taşıyan özel enstrüman serilerinin üretildiği bir sanatçı olduğunun vurgulandığı açıklamada 'Bu enstrümanlar tüm dünyada satışa sunulur ve dünyanın her bir köşesinde meraklısının elinde tınlamaya devam etmektedir. Sanatçıya ithaf edilen ve ilk icrasını yine Baran'ın yaptığı iki kanun konçertosu bulunmaktadır. Bu eserler değerli Besteci Turgay Erdener ve Eray İnal'ın imzalarını taşımakla birlikte Türkiye'nin ikinci kanun konçertosu olma özelliğini de taşır. Doğunun dinamik ve kozmopolit ruhunu alanında özel yeteneklere sahip virtüözlerle sahneye taşıdığı 'Kanun Namına Project', Kanun'u Kajon'la buluşturduğu 'Qan-Qa' sanatçının imza attığı ilgi çekici diğer projelerden bazılarıdır' ifadeleri yer alıyor.

Sitede yer alan Baran'ın sanata yaklaşımı hakkında, 'Dünyanın düşleyenlere de ihtiyacı var, yapanlara da. Ama düşlediğini yapanlara daha çok ihtiyacı var' ifadeleri yer almakta.

Ünlü virtüöz Ahmet Baran yeni albümünün turnesine 8 Şubat Çarşamba günü Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayıp, 9 Şubat Perşembe 01 Burda PGM Sahnesinde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi