Hurma tükeirken pek çok kinin bilmediği bir tüyo bulunuyor. Sağlıklı bir yemiş olan hurma kendi başına insan sağlığı için pek çok fayda sunarken, bir de alternatif tüketimi var ki, hastalık neymiş unutturuyor. Hurma yerken bu yöntemi denediğinizde belirli faydalarından çok daha kolay şekilde yararlanabiliyorsunuz. 

Hurmanın sağlık deposu yapısına katkı sunana bu tüketim şekli hurmaya limon sıkarak yemek. Kendi başına pek çok sağlık faydası sunan hurma üzerine limon sıkılarak tüketildiği zaman ise çoğu kişinin bilmediği bazı faydaları ortaya çıkıyor. İşte hurmaya limon sıkarak yemenin faydaları:

Hamilelere Sıcak Havada 'Su Tüketin' Önerisi Hamilelere Sıcak Havada 'Su Tüketin' Önerisi

Kansızlığı önler: Hurmaya limon sıkarak tüketmenin en bilindik faydası kandaki demir oranını yükseltmesidir. Limon sıkılarak tüketilen hurma bu şekilde kansızlığın önüne geçer. El ve ayaklarda oluşan üşümeleri bu şekilde engelleyebilirsiniz. 

Kemikleri güçlendirir: Hurmaya limon sıkarak yemek, limonun emilimi hızlandırma etkisi sayesinde hurmada bulunan potasyum, magnezyum ve kalsiyumdan daha etkili şekilde faydalanmanızı sağlar. Hurmaya limon sıkarak yediğiniz zaman ilerleyen yaşlarda kemik erimesi riskini en aza düşürebilirsiniz. 

Kabızlığı giderir: Limon sıkılmış hurmanın düzenli tüketimi bağırsakların aktif çalışma hızını destekler. Bağırsaklarda yararlı bakterilerin üretimine katkıda bulunana limonlu hurma tüketimi ile kabızlığın nüne kolayca geçebilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi