Bulaşık makinelerinden çıkan tabak, çatal ve bardalar zaman içerisinde daha mat görünmeye başlar. Bu makinenizin eskisi kadar güçlü çalışmadığını gösterir. İlk fikir olarak temiz bulaşıkları yenileri ile değiştirmeyi düşünmenize gerek yok. Bu noktada makinenizin ömrünü uzatacak bir yöntem kullanabilirsiniz. 

İnsanların Şehirlerden Köylere Göç Eğilimi Artıyor İnsanların Şehirlerden Köylere Göç Eğilimi Artıyor

Bulaşık makinelerinde kullanılması ile makineyi temizleyen ve bulaşıkları parlatan bir doğal yöntem bulunuyor. evde temizlik önerileri arasında yer alan bu doğal yöntem ile bulaşıklarınız elmas gibi parlayacak. İşte makineyi temizleyen doğal yöntemler:

Bulaşık makinelerinde çıkan bulaşıkları parlatmaya yardımcı olan bu doğal yöntem beyaz sirke ile karşımıza çıkıyor. Beyaz sirkenin doğal güçlü asidik yapısı temizlikte etkili bir yardımcı olmasını sağlıyor. Beyaz sirke ile temizliği kapsamlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Beyaz sirke kullanarak bulaşıkları parlatmak isteyenler için bu yöntem oldukça basit. İlk olarak bir kasenin içerisine beyaz sirke koyun. Ardından beyaz sirkeyi bulaşıkla ile birlikte makinenin orta kısmına yerleştirin. Bu şekilde makineyi çalıştırdığınızda beyaz sirke hem makinenin iç aksamlarını hem de bulaşıkları temizleyecektir. Aynı zamanda makineden çıkan bulaşıklar da parlaklık kazanacak. 

Kaynak: İmece Gazetesi