Tarsus Belediyesi Hatırlattı: Son Ödeme 31 Mayıs Tarsus Belediyesi Hatırlattı: Son Ödeme 31 Mayıs

Tuğçe DOKUMACI

Yerel seçimlere doğru giderken Mersin İYİ Parti Mersin adayını belirledi. İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı parti kurucularından olan Dr. Bülent Özkan seçildi.

Mersin’de büyükşehir adayları tek tek açıklanırken gözler İYİ Parti adayındaydı. Parti, Mersin’de Bülent Özkan ile yol yürüme kararı verdi. İYİ Parti’den Dr. Özkan seçim yarışı içerisinde olacak.

Özkan gazeteye verdiği bir röportajda şunları söylemişti, “Öncelikle vatandaşlar yaşadıkları kentin belediyesinden hizmet almalıdır. Yerelde verilen hizmetin; kolaylık, düşük maliyet ve yerelde istihdam yaratması gerekiyor. Şöyle demokrasisi gelişmiş ülkelerin belediyelerine bakalım: bu ülkelerde belediye sayılarının daha fazla, yetkilerinin daha geniş ve finansal yapılarının da daha güçlüdür. Bu ülkelerde belediye başına düşen kişi sayısı 10 binin altına inerken, Türkiye’de belediye başına ortalama 60 bin kişi düşüyor. Bunun anlamı çok sayıda insan belediyeden hizmet bekliyor. Bu yüzden kısıtlı kaynakları çok verimli kullanmak lazımdır. Bir belediye başkanı her şeyi bilen değil, herkesle istişare ederse başarılı olur. Demokrasiyi içselle diremeyen kurumların başarılı olması, sürdürebilirlik şeffaflık gibi konularda tatmin edici bir performans ortaya koymaları düşünülemez. Here şeyden öte ekip ruhuna sahip kadrolar başarılı olabilirler.”

Muhabir: Tuğçe Dokumacı