Bolu’nun Kartalkaya bölgesinde Grand Kartal Otel’de 21 Ocak sabahı çıkan ve 78 kişinin ölümüne yol açan yangınla ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkıyor. Yangının ardından hazırlanan resmi tutanaklarda toplamda 81 ceset torbası kullanıldığı belirtilirken, otel çalışanı yabancı uyruklu masörlerin yangın sonrası ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.
Ceset sayısı ile torba sayısı uyuşmuyor
İlk olay yeri inceleme tutanağına göre, yangının ardından 79 ceset torbası kullanıldığı kaydedildi. Ancak bir gün sonra olay yerine yeniden giden iki cumhuriyet savcısı ve iki olay yeri inceleme uzmanının hazırladığı ek tutanakta, otel dışında iki sahra çadırına gönderilen ve teşhis edilemeyen beden parçalarının da ayrı ayrı torbalara konulduğu belirtildi. Böylece kullanılan torba sayısı 81’e çıktı. Bu durum, resmi açıklamalarla çelişen bir tablo ortaya koyarken, ölen kişi sayısının gerçekte daha mı fazla olduğu sorularını gündeme getirdi.
SPA Müdürü konuştu: ‘Masörler beni aradı, sonra bir daha görmedim’
Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen otelin SPA Müdürü Ö.G., 7 Şubat’ta verdiği ifadede gece 03.31’de “yangın var” sesleriyle uyandığını ve yangın merdivenine yöneldiğini belirtti. 4. kattan çıkan yangını söndürmeye çalıştığını ancak yoğun dumandan dolayı başarılı olamadığını aktaran Ö.G., o an yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Birinci katta kalan ve SPA'da masör olarak çalışan yabancı uyruklu kızlar beni aradı ve ‘Abi çok fazla duman var’ dediler. Ben de ‘Hemen çıkın oradan, ben de geliyorum’ dedim. Aşağı indiğimde kızları görmedim.”
Masörler hâlâ bulunamadı
Ö.G.’nin ifadesine göre otelde çalışan bu yabancı uyruklu kadınlar, yangın sırasında hayattaydı ve kendisiyle iletişim kurdular. Ancak o andan sonra ne yangın sırasında ne de sonrasında kendilerinden bir daha haber alınamadı.Masörlerin akıbeti belirsizliğini korurken, yangında hayatını kaybeden 78 kişiye ek olarak, kimliği tespit edilemeyen ceset parçalarıyla birlikte toplamda 81 torba kullanılması şüpheleri artırdı.
Resmi makamlardan hâlâ açıklama yok
Söz konusu tutanaklar ve tanık ifadeleri, Şubat ayında kamuoyuna yansımasına rağmen Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığı tarafından konuya dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı yönünde kamuoyunda tepkiler oluşurken, yangında ölenlerin gerçek sayısı ve yabancı masörlerin akıbeti soruları gündemdeki yerini koruyor.