Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, önümüzdeki hafta da etkisini artırarak devam edecek. Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu haftaya sağanak yağışlarla başlasa da haftanın ikinci yarısında itibaren yağışlar ülkeyi terk ediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artarak Salı gününden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Haftalık hava tahminini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "İç kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı gününden itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" açıklaması yaptı.

Naci Görür’den Tokat Depremi Açıklaması Naci Görür’den Tokat Depremi Açıklaması

10 Haziran Pazartesi günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'de sağanak yağış beklenirken diğer bölgelerde ise hava açık ve sıcak olacak.

11 Haziran Salı günü yağışlar daha da doğuya doğru çekilirken ülke genelinde sıcaklıklarda artış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yüksek sıcaklıklara karşı uyarıda bulundu. 

12 Haziran Çarşamba günü sıcaklıklar birçok bölgede 40 derece dolaylarını görecek. Kavurucu sıcaklar etkisini sürdürecek.

13 Haziran Perşembe günü ülke genelinin tamamen yağışsız olması bekleniyor. Sıcaklıkların yüksek derecelerde sabit kalması bekleniyor.

Haftanın son günü 14 Haziran Cuma günü de yakıcı sıcak hava etkisini sürdürürken Marmara'da yerel sağanak yağışların hissedilen hava sıcaklığını biraz da olsa rahatlatması bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi