Vahap Seçer 1 Mayıs'ta İşçilerle Yürüdü Vahap Seçer 1 Mayıs'ta İşçilerle Yürüdü

HABER: Meryem KARADAĞ

Açılış ta konuşan CHP'li Seçer, 'Diyorlar ki Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları beldelerine, şehirlerine, ilçelerine hiçbir şey yapmıyor. Ne yapıyor? Algı yönetimi yapıyor. Yani şimdi biz geldik burada 29 milyon liralık imalatı olan 2 katlı modern bir otopark açacağız, daha da önemlisi 7200 metrekare alanda kent meydanı açacağız, sanki biz hayal alemindeyiz, bunun gerçekle alakası yok, size bir simülasyon göstereceğiz, bunu gerçekmiş gibi açacağız. Bu topraklarda her şeyden önemlisi, bu tatlı rekabet içerisinde siyasetin içerisinde asaletin de olduğunu, nezaketin de olduğunu, kibarlığın da olduğunu bizim rakiplerine duyurma adına bu konuşmayı yapıyorum' diye konuştu.

'Korku ve baskı rüzgarlarından etkilenmeyin bakın başkanınız etkileniyor mu?'

Başkan Seçer Korku ve baskı rüzgarlarından etkilenmeyin bakın başkanınız etkileniyor mu? diye konuşmasına devam etti, 'Şimdilik Allah'a havale ediyorum. Ama Türkiye'de bizim standartlarımıza uygun, bizim standartlarımız da gelişmiş toplum standartlarıdır. Ona uygun bir hukuk sistemi, tekrar tekrar hayat bulduğu zaman o zaman bunları biz hukuka havale edeceğiz. En kibar şekliyle bunun böyle bilinmesini isteriz' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 41 proje 41 açılışı, şehir merkezinde yaptırılan katlı otopark ve kent meydanının açılışıyla devam etti. Buralar cazibe merkezi olsun diyen Seçer, 'Otopark yapacaksınız. Cadde düzenlemesini yapacaksınız. Ve mümkünse vatandaşın merkeze gelmesini sağlayacaksınız işte metroyla, işte MESKİ abone işlerini buraya taşıyarak şehrin merkezine gelsin. Buralar cazibe merkezi olsun' dedi.

Hizmete açılan otoparkın, metro projesi tamamlandığında, metro istasyonuna bağlanacağını söyleyen Seçer, 6 otopark tasarlanan metro hattının ilk otoparkını açmış olduklarını da belirtti.

'Halkımız mayıs ayında bu ülkeye baharı getirecek'

Seçer, 'Günlerdir bu konuyu gündeme getiriyorum. Buradan size söz veriyorum. Metro projesini ve 35 kilometrelik raylı sistem projesini tamamlamadan Mersin'deki görevimden ayrılmayacağım. Sizlere söz verdim. Muhtemelen mayıs ayında seçim var. Halkımız 31 Mart'ta baharı getirmişti ya, bu sene kış da gecikti, ama diyorlar ki şubat, mart sert kış olacak, bahar gecikecek gibi diyorlar. Ben eminim halkımız mayıs ayında bu ülkeye baharı getirecek. Partim iktidar olsun, Sayın Genel Başkanım Cumhurbaşkanı olsun ya da Altılı Masanın adayı Cumhurbaşkanı seçilsin, Mersin'e 4 yılda yaptığım hizmeti, emin olun size 1 yılda yaparım. Bunu tüm samimiyetimle ve gerçeklikle söylüyorum. Hayal ürünü değil. Yeter ki ülkeme bahar gelsin. Onu istiyorum. Çiçekler açsın. Böceklerin sesi gelsin. İnsanların yüzü gülsün. Cemreler toprağa, havaya, suya düşsün. Yeter ki o gerçekleşsin. Bakın ondan sonra neler oluyor?' diye konuştu.

'Türkiye'nin en güzel okuma salonu olarak tabir ettiğimiz okuma salonunu açtık'

'Kırk bir kere maşallah' diyen Seçer 'Kırk bir'nci açılış yapacağız arkadaşlar. İlk açılışımızı yine sizlerle beraber dikenli yol alt geçidinde yapmıştık. Daha sonra yine belediyemizin, halkımızın hizmetine sunduğu yatırımların açılışlarını yaptık. Tarsus'ta çok güzel bir okul öncesi eğitim merkezi, kreş onun açılışını yaptık. Halkkent'te halkın mahallesinde Hakkent toplum merkezini açtık. Türkiye'nin en güzel okuma salonu olarak tabir ettiğimiz okuma salonunu açtık. Bir kere oranın sinerjisi muazzam. Gençlerin olduğu her yerde enerji ve sinerji muazzam. Çünkü onlar aydınlık yüzlü çocuklarımız. Onların gözlerinde gelecek var. Umut var Türkiye'nin geleceği var Atatürk'ün Türkiye'sini görüyoruz. Gençlerimizin gözlerinde. Onun için çok önemsiyoruz' diye konuştu.

Seçer,' Biz sokağa çıktığı zaman başı dik gezen siyasetçileriz'

En büyük projemizi hayata geçirdik diye konuşan Seçer, 'Çalışıyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Kafamızdaki en büyük projeyi hayata geçirdik. Huzur. Mersin halkına huzur getirdik. Mersin'de yaşayan hiçbir kardeşim, şehrin belediye başkanı olarak konuşuyorum, bu şehirde kendini yalnız hissetmesin. Öteki hissetmesin. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bu kente gelen, çoluğunun çocuğunun aşı, geleceği için Mersin'e gelen herkes Mersinlidir ve benim kardeşimdir. Biz sokağa çıktığı zaman başı dik gezen siyasetçileriz. Bizim önderimiz ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk. Bizim tek komutanımız var, Mustafa Kemal Atatürk. Başka komutanımız yok. Yok öyle düzmece, çakmaca komutanlar, yok. Tarlada izi olacak. Var mı böyle avanta. Her önüne gelen komutan oluyor. Her elbise giyen komutan olur mu canım. Fotoğraf çekmek için giyinin, onda bir sıkıntı yok' dedi.

Editör: Haber Merkezi