Tuğçe Dokumacı

Mersin Kadın Platformu, saha araştırması sırasında görüştüğü bir kişinin takip altında olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman'a destek çağrısında bulundu. "Feminist yol arkadaşımız, barış imzacısı akademisyen hocamız Nükhet Sirman, saha araştırmasındaki bir görüşmesi bahane gösterilerek hukuksuzca gözaltında tutuluyor." diyen platform, sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderi ile süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı'nı Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı İran Cumhurbaşkanı'nı Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı

Gözaltına alınan Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğunu ve saha araştırması sırasında yaptığı bir görüşmenin bahane gösterildiğini dile getiren platform, tepkisini sosyal medya üzerinden duyurdu. "Keyfi uygulamalarınız ve hukuksuz gözaltınız karşısında Nükhet Hoca’nın yanındayız! #NükhetSirmanSerbestBırakılsın" etiketiyle yapılan paylaşımda, hukukun üstünlüğüne vurgu yapılarak Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın serbest bırakılması talep edildi.

Mersin Kadın Platformu sözcüsü, yapılan hukuksuz gözaltının demokratik haklara ve akademik özgürlüklere vurulan bir darbe olduğunu belirterek, süreci yakından izlediklerini ve Nükhet Hoca'nın yanında olduklarını ifade etti. Ayrıca, platformun gözaltı ve adli süreci yakından takip ettiği ve gerekli adımları atmaya hazır olduğu da vurgulandı.

Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın gözaltına alınmasının ardından, akademik camia ve kadın hakları savunucuları da tepkilerini dile getirerek, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve Nükhet Hoca'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundular.

Whatsapp Görsel 2024 03 25 Saat 12.54.36 628445Fd

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman, yaptığı bir araştırma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Barış akademisyeni Nükhet Sirman'ın, yürüttüğü saha araştırması kapsamında yaptığı bir görüşmeyle ilgili gözaltına alınıp, gözaltı sürecinde de keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı iddia edildi. 

Kaynak: İmece Gazetesi