'Yüzümüzü birbirimize dönelim, birbirimizden güç alarak büyüyelim' diyerek bir araya gelen Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Etkinliğe, Mersin Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç ve meclis temsilcileri katıldı.

HABER: Derya ÖZGÜR

Açılış konuşmasını yapan Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç, kadının toplumdaki birleştirici rolüne dikkat çekerek, 'Kadın meclisine üye 68 sivil toplum kuruluşu var. Kimi hizmet temelli, kimi hak temelli çalışmalar yapıyor. Her birimiz farklı alanlarda çalışıyoruz. Farklılıklarımız aslında zenginliğimiz. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmiyor aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koyuyor. Biz kadınlar toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurlarıyız. Mersin Kent Konseyi kadın meclisi olarak diyoruz ki, yüzümüzü birbirimize dönelim, birbirimizden güç alarak büyüyelim' dedi.

Mersin Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, güçlü kadının güçlü bir toplum yaratacağına olan inancını ifade ettiği konuşmasında, 'Gerçekten Mersin'in böyle güçlü kadınlarıyla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Belgin Başkanımızın da söylediği gibi kadının siyasi alanda, üretici olarak ve her konuda daha güçlü konuma gelmesini arzu ediyorum. Çünkü kadınlar güçlü olduğu takdirde aileden başlayarak topluma, ülkeye yansıyan bir güçlü olma durumunun ortaya çıkacağı inancını taşıyorum' dedi.

Isparta’yı Bu Yıl Gül Kokusu Erken Sardı Isparta’yı Bu Yıl Gül Kokusu Erken Sardı

Tuğcu: Biz birer değer zinciriyiz'

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu da yaptığı konuşmada, 'Şehrimizin becerikli, yetenekli, bilgi, beceri ve donanımlarıyla etkileyici kadınlarını bir arada görmenin mutluluğu içerisindeyim. Genç yüzleri de görüyorum. Onlarla farklı alanlarda da birlikteyiz. Bir arada olmak çok kıymetli. Hep birlikte üretmeye, değişime, dönüşüme kadının aktif bir şekilde hem atanan hem seçilen alanlarda yer almasını sağlayacak çalışmaların adımlarıdır bunlar. Biz birer değer zinciriyiz. Her birimiz birbirinden kuvvetli işlere imza atıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi