Ahmet Sütcü

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ORKUT (Orman Kurtarma) Timi, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında afet müdahale yeteneklerini güçlendirmek amacıyla önemli bir eğitim sürecini tamamladı.

Eğitim, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 6 gün boyunca düzenlendi. Depremde arama kurtarma operasyonlarında etkin bir şekilde görev alabilmek için düzenlenen eğitimde, teorik aşamaların yanı sıra malzeme tanıtımı, çadır kurulumu ve enkaza giriş teknikleri gibi konular ele alındı.

Eğitime, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı İşletme Şefleri ve İşletme Personelleri yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, afet durumlarında daha etkin ve koordineli bir şekilde hareket edebilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandı.

Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor

ORKUT ekibinin aldığı bu eğitimle birlikte, Mersin ve çevresinde olası afet durumlarında daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebilme kapasitesi önemli ölçüde artmış oldu.

Kaynak: Ahmet Sütcü