Devrim KARTAL

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan teşkilatın, çağın gereklerine uygun şekilde kendini sürekli yenileyip geliştirdiğini ve vatandaşların can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdiğini vurguladı.

Mersinli Milli Atlet Dünya İkinciliğiyle Gururlandırdı Mersinli Milli Atlet Dünya İkinciliğiyle Gururlandırdı

Vali Pehlivan, Emniyet Teşkilatı'nın, kamu düzeninin korunması, suçların önlenip aydınlatılması gibi temel görevlerinin yanı sıra, sosyal destek çalışmaları ve devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehditlere karşı mücadelede de önemli rol oynadığını belirtti. Teşkilatın, kanunlardan aldığı güç ve milletten aldığı destekle, vatan aşkı ve hizmet şuuruyla gelecekte de görevine devam edeceğinin altını çizdi.

179. Kuruluş yıl dönümünde, emniyet mensuplarının 10 Nisan Polis Günü ve Polis Haftası'nı kutlayan Vali Pehlivan, aziz şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri rahmetle anarak, hayatta olan gazilere sağlık ve iyilikler diledi. Görevi başında olan bütün polislere de başarılar temennisinde bulundu.

Bu özel günde, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri, Türk Polis Teşkilatı'nın fedakar çalışmalarını ve toplum için önemini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: Devrim Kartal