Devrim KARTAL

Mersin Yenişehir Belediyesi, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri anısına özel bir tiyatro etkinliği düzenleyecek. Uğur Mumcu'nun anma günü olan 22 Ocak Pazartesi günü, "Unutma Bizi" adlı tiyatro oyunu Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Saat 20.00'da başlayacak olan bu etkinlik, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Cengiz Toraman'ın yazıp yönettiği ve Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenecek "Unutma Bizi" oyunu, Uğur Mumcu'nun hayatını ve mücadelesini anlatıyor. Orhan Aydın ve Levent Üzümcü oyunda Uğur Mumcu’nun hayatını anlatacak. Oyunda, piyanist Dengin Ceyhan eşliğinde sanatçı Gülcan Altan da sahne alacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Kaleminden, fikirlerinden korkanlar onu katlettiler. Unutmayacağız, unutturmayacağız." diyerek, tüm halkı bu ücretsiz etkinliğe davet etti.

Aynı gün ve mekânda, tiyatro gösterisinin yanı sıra belgesel yönetmeni ve yazar Nebil Özgentürk'ün katılımıyla Uğur Mumcu adına bir söyleşi, imza günü ve belgesel gösterimi de düzenlenecek. Yenişehir Belediyesi, bu anlamlı etkinlikle Uğur Mumcu'nun ve demokrasi şehitlerinin anısını yaşatmayı ve fikirlerini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Etkinliğe katılmak isteyen sanatseverler, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde 22 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de buluşacak. Uğur Mumcu'nun anısına düzenlenen bu özel etkinlik, hem tiyatro hem de belgesel tutkunları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Mersin Öğretmen Akademisi İlk Etkinliğini Arkeoloji Müzesinde Gerçekleştirdi Mersin Öğretmen Akademisi İlk Etkinliğini Arkeoloji Müzesinde Gerçekleştirdi

GEW1tIJXoAASRHE

Editör: Devrim Kartal