Tuğçe Dokumacı

Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatip okullarında öğrenim gören öğrencilerin sosyo-kültürel açıdan farklı yöreleri tanımaları ve çeşitli beceriler edinmeleri amacıyla başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı"nın değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Bu kapsamda, programda yer alacak 102 okul belirlendi ve toplam 1098 öğrenci, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere katılma fırsatı bulacak.

Katılımcı öğrenciler, 51 ilde gerçekleşecek toplumsal sorumluluk ve gönüllülük projelerinin yanı sıra, yazar Nuri Pakdil'e yönelik etkinlikler de düzenleyecekler.

"Kırmızı Şeytanlar"dan Uyarı: Seyircisiz Maç Tehlikesi! "Kırmızı Şeytanlar"dan Uyarı: Seyircisiz Maç Tehlikesi!

Ayrıca, öğrencilerin projeleri sırasında elde ettikleri deneyimleri paylaşacakları bir "Ödüllü Kısa Film Yarışması" da program dahilinde yer alacak.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, programa kabul edilen Erdemli Prof. Dr. Nebi Bozkurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı