Tuğçe Dokumacı

Türkiye Muaythai Federasyonu'nun 2024 faaliyet programında yer alan Bekir Özer Gençler U23 ve Elite Büyükler Muaythai Türkiye Şampiyonası, 16-21 Nisan tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlendi. Türkiye'nin 51 ilinden toplam 884 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu önemli organizasyonda Mersinli sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 10 madalya elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Şampiyonada Mersinli sporcuların gösterdiği üstün performans dikkat çekti. 14-17 yaş grubu Maimuay ve Waikru müsabakalarında Elanur Uysal ve Leyla Naile Savu Türkiye şampiyonu olurken, Nihal Altındağ 3. sırayı aldı. 91+ kg A klasında Umut Eryılmaz Türkiye şampiyonu oldu. Ömer Faruk Kaya ve +86 kg üst gençler kategorisinde Umut Kaan Parmaksız üçüncülük elde etti. Elit kadınlar 51 kg'da Gülistan Turan ve U23 Erkekler 48 kg'da Mahmut Aşkın birinci, Genç Erkekler 71 kg'da Yiğit Bezgin ise ikinci sırayı kazandı.

Mersi̇nli̇ Muaythai̇ Sporcularimizdan Büyük Başari Bekir Özer Gençler U23 Ve Elite Büyükler Muaythai Türkiye Şampiyonasında Mersinli Sporcularımız 5 Altın, 2 Gümüş Ve 3 Bronz Olmak Üzere Toplam 10 Madalya Al (1)

Kurban Bayramı'nda Hayvan Kesiminin Anlamı ve Önemi Kurban Bayramı'nda Hayvan Kesiminin Anlamı ve Önemi

Bu başarılı sonuçlar, U23 ve Elite Büyükler kategorisinde birinci olan sporcuların 30 Mayıs – 10 Haziran 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Patra kentinde düzenlenecek Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonasına katılma hakkı kazanmalarını sağladı. Aynı zamanda, Elit Büyükler kategorisinde ilk 4'e giren sporcular 2024 Sezonu Sportoto Muaythai Süper Ligi'nde Avrupa Muaythai Şampiyonasına, Gençler kategorisinde birinci olanlar ise 11-20 Eylül 2024 tarihlerinde Bangkok'ta yapılacak olan Gençler Dünya Muaythai Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı