Ahmet Sütcü

MESİAD (Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Başkanı Adnan Gündoğdu, Deniz Ticari Araçlar tarafından Mersin'de inşa edilen ve Avrupa'nın en büyük Ford Trucks yerleşkesinin açılış törenine katıldı. 19 dönüm arazi üzerine kurulan bu dev tesis, 8 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip.

Açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başta olmak üzere,  ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve lojistik sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı.

Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu Açılış töreninde protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erman Grup Şirketleri CEO’su Mehmet Deniz, tesislerinde yeşil lojistiğe yönelik yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Deniz, Ford Trucks dahil olmak üzere tüm tesislerinde güneş enerjisi sistemlerini kullandıklarını ve çevreci bir yaklaşımla işlettiklerini vurguladı.

Ford Trucks'ın Türkiye pazarındaki etkisinin yüzde 30'dan fazla olduğunu belirten Deniz, bu rakamın gelecekte yüzde 40'ları aşacağına inandıklarını ifade etti.

Mersin'in lojistik sektöründe önemli bir konumda olan tesiste 12 mekanik, 6 kaporta ve 3 boya atölyesi bulunuyor.

Kaynak: Ahmet Sütcü