Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu raporuna göre, ülkenin güney, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas, Adana, Hatay, Osmaniye, Ordu, Tokat ve Siirt çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise normaller civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas, Adana, Hatay, Osmaniye, Ordu, Tokat ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar bölgesinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Mersin Deprem Tatbikatına Hazırlanıyor Mersin Deprem Tatbikatına Hazırlanıyor

HAVA SICAKLIĞI


Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege, Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR


Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış alan bölgelerde ise yağış anında yer yer güçlü olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer güçlü olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani güçlü rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi