Tuğçe Dokumacı

Mezitli Belediyesi, Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası’nda üst üste 3. kez şampiyon olan Buse Naz Çakıroğlu için bir tebrik mesajı yayınladı. Belediye sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda , "Üst üste 3'üncü kez Avrupa şampiyonu olarak bizleri gururlandıran milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu'nu yürekten tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı. Buse Naz Çakıroğlu'nun bu başarısı, hem yerel hem de ulusal düzeyde takdirle karşılandı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda altın madalya kazandı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen şampiyonada Çakıroğlu, çeyrek finalde İspanyol Marta Lopez Del Abbol'u, yarı finalde ise Bulgar Venelina Poptoleva'yı mağlup ederek finale çıktı. Finalde Rus rakibi Anastasiia Kool ile karşılaştı. Bu karşılaşmada  5-0  skor ile galip gelerek üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Bu galibiyet ile birlikte Çakıroğlu, dördüncü final şampiyonasını ve üçüncü altın madalyasını kazanmış oldu.

Mersinli Sporcular Dünya Sahnesinde Gümüş Madalya Kazandı Mersinli Sporcular Dünya Sahnesinde Gümüş Madalya Kazandı

Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2019 ve 2022'den sonra 2024’te  üçüncü Avrupa şampiyonluğunu da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Boksörlük kariyerinde bir dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat gümüş madalyası ve iki Avrupa Oyunları şampiyonluğu bulunan Buse Naz başarılarına bir yenisini daha ekleyerek ülkemizi gururlandırdı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı