Kadri Duman

İşbaşı Eğitimlerine Kadınlar Damga Vurdu İşbaşı Eğitimlerine Kadınlar Damga Vurdu

MTSO Meslek Komitesi üyeleri, Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe ihtisaslaşmış ilk ve tek Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) olan Mersin Agropark ve AB'nin Yeşil Mutabakat kriterlerine uygun altyapıya sahip Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (TÜİOSB) ziyaret etti.

Komite üyeleri, TÜİOSB'ün kuruluş amacı ve süreci hakkında bilgi almak üzere bölgeyi ziyaret etti. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve Başkan Vekili Armağan Öner, komite üyelerine bölgenin planlaması ve yeşil mutabakat kriterlerine uygun altyapısı hakkında detaylı bilgiler verdi. Balta, bölgede faaliyete geçecek fabrikaların 2025'in ilk yarısında işe başlamasını beklediklerini belirtirken, TÜİOSB'ün genişleme planlarına da değindi. Toplamda kurulacak 100 fabrika ile 10 bin kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Ayrıca, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni ziyaret eden komite üyeleri, bölgenin yatırım olanakları ve destekleri hakkında bilgi aldı. MTSO ve Mersin Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bölgede faaliyet gösteren firmalara sağlanan destekleri ve yatırım imkanlarını anlattı. Agropark'ın tamamlandığında dünya çapında bir marka oluşturmayı hedeflediklerini belirten Çakır, bölgenin mevcut durumu hakkında da bilgi verdi.

Komite üyeleri, ziyaretlerin ardından bölge yöneticilerinden merak ettikleri konularda bilgi aldı ve yatırım olanaklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: Kadri Duman