Geçen Ay, Dünyada 'En Sıcak Nisan' Olarak Kayıtlara Geçti Geçen Ay, Dünyada 'En Sıcak Nisan' Olarak Kayıtlara Geçti

Son zamanlarda peş peşe yaşanan depremler, İstanbul'da beklenen "büyük" deprem endişesini yeniden alevlendirdi. Deprem bilimciler, olası İstanbul depremiyle ilgili uyarılarını sürdürürken, Prof. Dr. Naci Görür de KRT canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Görür, İstanbul'da 7.2 ila 7.6 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini ve bu depremin Adalar Fayı veya Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleşebileceğini belirtti. Bu iki fayın kilitli olduğunu ve günün birinde kırılacağını vurgulayan Görür, her iki fayın birlikte kırılması halinde depremin büyüklüğünün 7.5'e kadar çıkabileceğini de ekledi.

Prof. Dr. Görür, depremin zamanlamasıyla ilgili de kritik bilgiler verdi. En popüler veriye göre, 1999 Gölcük depreminden sonra 30 yıl içinde İstanbul'da deprem olma olasılığı yüzde 47 olarak belirlenmiş durumda. Görür, bu olasılığın anormal derecede yüksek olduğunu ve şakaya alınamayacağını vurguladı.

Depremden en fazla etkilenecek bölgelerin ise Marmara kıyılarına yakın olanlar olacağını belirten Görür, bu bölgelerde deprem şiddetinin 9'a kadar ulaşabileceğini söyledi. 

Kaynak: Haber Merkezi