Tuğçe Dokumacı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2024-2025 sezonu öncesinde narenciye sektörünün geleceği değerlendirildi. Valilik makamında düzenlenen toplantıya, sektör temsilcileri ve yetkililer yoğun ilgi gösterdi.

Solunum Kapasitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler Solunum Kapasitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Mersin’in limon üretiminde Türkiye birincisi, toplam narenciye üretiminde ise Türkiye'de ikinci sırada yer aldığı belirtilen toplantıda, narenciye üretimi alanında yapılan çalışmalar ve iç ve dış pazara yönelik satış stratejileri masaya yatırıldı.

Valilik makamında gerçekleşen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Okan Özkaya, Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeleri Derneği Başkanı Süleyman Gökalp, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Ulusal Turunçgil Konseyi Başdanışmanı Mehmet Mühür, Ulusal Turunçgil Konseyi Denetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Köker gibi sektörün önemli isimleri katıldı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı