Netflix'in Üründen Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eunice Kim, online içerik platformunun izleyicileri nasıl yönlendirdiğini anlattı... 

2030 ve 2034 Kış Olimpiyatları'nın Nerede Yapılacağı Kesinleşti 2030 ve 2034 Kış Olimpiyatları'nın Nerede Yapılacağı Kesinleşti

ABD'nin saygın gazetelerinden Los Angeles Times'a konuşan Kim, abonelerin izleme alışkanlıklarını mercek altına aldıklarını ve bunları analiz ederek ona göre içerikler sunduklarını söyledi. 

Kim, "Biz işimizi kolay gibi gösteriyoruz fakat aslında çok da kolay değil. Bizim için çok basit sinyaller, daha fazla içerik izlemeniz ve bize bundan hoşlandığınızı göstermeniz, yani tüm filmi bitirmeniz ya da sonunda beğenmenizdir" dedi. 

Netflix'in üst düzey ismi, "Neyi sevdiğimize karar vermemize yardımcı olan kategoriler hakkında düşündüğümüzde, geçmiş izleme davranışınız da dahil olmak üzere baktığımız birkaç şey var. Eğer sporla ilgilendiğinize dair herhangi bir belirti görmediysek, bunu önünüze koymamız pek olası değil"  ifadesini kullandı.

 Netflix yapımlarının farklı alışkanlıkları olan kullanıcıları cezbetmek için ortalama 6 farklı fragman hazırlandığını da söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi