Ahmet Sütcü

Arı Nüfusundaki Azalma ve Toplu Ölümler Arı Nüfusundaki Azalma ve Toplu Ölümler

Op Dr Serkan Kaya Ekinci Plastik cerrahi dünyasında nispeten yeni bir seçenek olan saç ekimi dökülen alanlarda saçları kalıcı olarak yenilemek için geliştirilen benzersiz bir prosedür grubudur. Hatta Bu alan hızla popülerlik kazanıyor ve en yüksek hasta memnuniyeti oranlarından birine sahip bir uygulama halini aldı . 
Op Dr Serkan Kaya Ekinci Saç ekimi ve mevcut çeşitli yöntemler seçeneklerle ilgilenenler için umut vermektense yardımcı olmaktan mutluluk duyarım .
Hem erkekler hem de kadınlar için saç restorasyonu dünyasına dair uzman görüşü için bu kategoride önde gelen Cerrahlaran Op Dr Serkan Kaya Ekinci ye ulaştık ve Bu heyecan verici prosedürleri keşfedin ve saç ekimi uygulamasını seçerseniz siz değerli okuyucularımızı ne bekleyeceğini öğrenmeniz için söyleşi yaptık . 
Saç ekimimin faydaları ;
Saç ekimi aslında doğuştan bizimle beraber gelen bizimle olan organımızın bir parçası ve aniden hayatımızdan çıkarken kaybolmuş olabilecek bir güven duygusuna sebep olmaması için vücudumuzla bir bütün halinde korumak için kendimiz için yaptığımız en güzel fedakarlıktır diyebiliriz . 
Neyse ki, plastik cerrahlar olarak bizler  saç ekimi için kullanabileceğimiz birkaç popüler uygulama var.
En yaygın tekniklerden biri foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) yöntemidir.
Saç derisinin arkasından tek tek saç köklerini çıkarır ve daha sonra bu folikülleri, saç dökülmesinin inceldiği veya saç dökülmesinin olduğu bölgeye, tipik olarak kafa derisinin üst kısmına nakledilir.
Diğer bir yaygın seçenek, saç folikülleri olan kafa derisinin arkasından bir deri şeridinin cerrahi olarak çıkarıldığı ve incelmiş saç veya saç dökülmesinin olduğu bölgeye nakledildiği foliküler ünite nakli (FUT) yöntemidir, yine, tipik olarak kafa derisinin üst kısmına nakledilir .
Op Dr Serkan Kaya Ekinci Aslında Erkek tipi kellikte, kafa derisinin arkasındaki saçların sık sık dökülmediğini muhtemelen hepiniz fark etmişsinizdir. Kafa derisinin üst kısmında meydana gelen incelme ve saçlanmaya karşı dirençlidir, bu da başın arkasındaki saç köklerini her iki yöntem için de ideal donörler yapar.
Daha yeni bir seçenek, yaralı saç köklerini onarmak için kandan trombosit rich plazmanın rejeneratif özelliklerini kullanan trombosit rich plazma (PRP) tedavisidir.
Bakımlı olmak artık kadınlara özgü bir yaklaşım olmadığı için erkekler de artık bunun bir ihtiyaç olduğunun farkında olmaları açıkçası bizleri daha çok mutlu ediyor . Peki nasıl bir uygulama PRP Bunu yapmak için hastadan kan alınır ve daha sonra trombosit bakımından zengin plazma kandan ayrılır ve hasarlı saç köklerine yeniden enjekte edilir. Bu sayede saçlar daha bakımlı daha güçlü olur . 
Op Dr Serkan Kaya Ekinci saç ve kaş ekimlerinde en yaygın olarak yapılan hatalar saç çizgisine dikkat edilmemesi ve sonrasında mutsuz hastalar olmaması için özen gösterilmelidir . Tabi saç ve kaş nakli için erkeklerde ve kadınlarda prosedür aynıdır ,dedi. Tabii Daha az yaygın olarak, saç yoğunluğunu ve kalınlığını iyileştirmek için genellikle 50 yaşın altındaki erkeklerde ve kadınlarda trombosit bakımından zengin plazma PRP yaşlı hastalarda pek işe yaramaz çünkü yaşlı hastalarda sadece saç üretemeyen yaralı foliküller yoktur; daha fazla ölü folikülleri vardır. PRP yaralı folikülleri kurtarabilirken, ölüleri reenkarne edemez. Dr Ekinci saç dökülmesi ve saç çizgisi durgunluğu genellikle istenmeyen bir hediye olarak hissedilir ve Bu bir yaşlanma işaretidir ve hem erkeklerin hem de kadınların yüz oranlarında bir dengesizlik yaratabilir.

Kaynak: Ahmet Sütcü