Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, katıldığı televizyon programında kendisinden önceki başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday seçtiği ve kazanan belediyeler hakkında açıklamalarda bulundu. Program sunucusunun, “Mevcut belediye başkanlarından herhangi biriyle devam etmeme eğiliminiz var mı?” sorusu üzerine çarpıcı bir cevap verdi.

Özel’in bu açıklamaları çok konuşulacak

CHP’nin elinde bulundurduğu mevcut belediyeler için açıklamalarda bulunan CHPli Özgür Özgür, bir program sunucusunun, “Mevcut belediye başkanlarından herhangi biriyle devam etmeme eğiliminiz var mı?” sorusunu yanıtlayarak,  “Bazıları ile ilgili sahadan çok şikâyet geliyor. Anket yapacağız. Birden çok güvenilir anketle. Halk memnunsa devam edecekler, değilse değişecek. 11 belediyeden 2-3 tanesinden çok şikâyet geliyor. Ölçme değerlendirme yapacağız” dedi.

3 Başkan Kesin

Bazı belediyelerden duyulan rahatsızlığın farkında olduğunu ve bu konu hakkında gerekli planlamanın yapılacağını açıklayan Özel, 3 büyükşehir belediye başkanı için net ifadeler kullandı. İstanbul, Ankara ve Aydın belediye başkanlarının popülaritesinin, anketlerde yüksek desteğe sahip olması gibi etkenleriyle görevlerinden memnun olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra bu belediye başkanları için Parti Meclisi’nde oyunu onlardan yana kullanacağını belirtti.

Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu'nu Ziyaret Etti Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu'nu Ziyaret Etti

Bu açıklamanın mevcut belediye başkanı olan Mersin Büyükşehir Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer üzerinde nasıl bir yol izleneceği şimdiden tartışılmaya başlandı. 

Kaynak: Fevzi KOÇ