Sağlıklı içeriği ile özellikle gelişim çağında tüketimi vazgeçilmez olan peynirin tüketimi konusunda yapılan bir hata tüm faydalarının ortadan kaybolmasına yol açıyor. Peynir tüketimi  konusunda yapılan bu hata peyniri hazırlama şamasında gerçekleşiyor. Peynirin çok daha hızlı şekilde küflenmesine yol açan hatayı tekrarladığımız zaman yaptığımız tek şey zararlı bakterileri vücudumuza almak alıyor. 

Peynirlerin hızla küflenmesine neden olan bu hatayı öğrenerek çok daha sağlıklı bir şekilde peynir tüketebilirsiniz. İşte peynir tüketiminde yapılan ve sağlığımızla oynayan o kritik hata:

peynir-3-3lzf

"Bakımsız Klimalarla Serinlerken Zatürreye Yakalanabilirsiniz" "Bakımsız Klimalarla Serinlerken Zatürreye Yakalanabilirsiniz"

Peynirlerin hızla küflenmesine neden olan bu hata peynirleri keserken gerçekleştirdiğimiz bir davranış. Aslında her ne kadara zararsız görünse de peynir keserken yapılan bu hata peynirin hızla küflenmesine ve vücudumuza zararlı bakteri almamıza yol açıyor. 

Peynir keserken çıplak elle peynire dokunmak ellerimizdeki bakterilerin peynire geçmesine ve küflenme sürecini hızlandırmasına yol açıyor. Elin bu noktada peynire direkt olarak temas etmemesi gerekiyor. Peyniri daha uzun süre sağlıklı şekilde tüketmek için kesme aşamasında ambalajından tutarak kesebilir ya da bir eldiven kullanabilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi