Porselen tabaklar çatal ve bıçak izleri, yüksek sıcaklarda yıkama ve üst üste istifleyerek saklama gibi nedenlerden dolayı çizilmelere maruz kalabilir. Çizilen porselen tabaklar estetik olarak pek iyi görünmediğinden genellikle ilk düşünce çöpe atmak ve yenisini almak olacaktır. Ancak bundan çok daha ekonomik ve basit bir yöntem bulunuyor. 

Uzmanından Uyarı: İnternetten Kozmetik Ürünü Alanlar Dikkat! Uzmanından Uyarı: İnternetten Kozmetik Ürünü Alanlar Dikkat!

Çizilen porselen tabaklardaki çizik izlerini ortadan kaldırmak için süt kullanabilirsiniz. Doğal temizlik önerileri arasında yer alan püf noktalardan biri çizikleri süt ile ortadan kaldırmaktır. İşte çizilen tabakları süt ile temizlemenin püf noktası:

Süt kullanarak kolaylıkla porselen tabaklardaki çizik izlerinden kurtulabilirsiniz. Porselen tabaklardaki çizikleri süt ile ortadan kaldırmak ise oldukça basittir. 

Porselen tabaklarda oluşan çizikleri ortadan kaldırmak için süt kullanmak istiyorsanız ilk olarak porselen tabaklarınızı bir geniş ağızlı tencere içerisine koyun. Ardından tabakların üzerini geçecek kadar süt ekleyin ve ocağı yakın. Süt tencere içerisinde 40-45 dakika kadar kaynadıktan sonra çizik izlerinin geçmeye başladığını görebilirsiniz. Bu yöntem ile porselen tabakları ilk günkü haline çevirmek mümkün.

Editör: Ceren İnan