HABER: Meryem KARADAĞ

6 Şubat sabah 04.17'de Kahramanmaraşlı merkezli meydana gelen depremde 50 bine yakın vatandaş hayatını kaybetti. Yıkımı en ağır yaşayan illerin başında da Hatay yer aldı. Samandağ ilçesinde felaketin 40. gününde hayatını kaybeden vatandaşları anmak üzere yürüyüş düzenlenirken, Mersin'de eş zamanlı olarak kaybettikleri vatandaşlar için bahhur ve defne yaprağı yakıldı.

Mersin'de Özgecan Aslan Meydanın'da bir araya gelen Samandağlı kadınlar, unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Deprem değil rant öldürür ve Ma rihna rihna hovn yazılı pankartlarla basın açıklaması düzenlendi. Basın metnini okuyan Sevcan Rencuzoğıları, 'Ey gökyüzü, toprak, deniz. Ey gökyüzü, şimşekli gök tufan kaydet bugünleri tarihe not düş. Ne bu acı geçer, bizde ne de öfkemiz. Kül savurur söz kalır, öfke büyür büyüyor. Biz kadınlar hüznümüzü isyana buladık. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Bizler Hataylı olan ama şu an Mersin'de olan kadınlarız. Nerede olursak olalım. Antakya, Samandağ, Defne, Çekmece, Harbiye, Kırıkhan bizim. Bizim köklerimiz orada' dedi.

'Sesimizi Kimlerin Duyduğunu Gördük'

Bakırhan: Biz Bu Cezaları Tanımıyoruz, Biz Bu Kararı Tanımıyoruz Bakırhan: Biz Bu Cezaları Tanımıyoruz, Biz Bu Kararı Tanımıyoruz

Hesabını soracağız diyen Rencuzoğıları, 'Ve bizler depremi yaşayan bütün illerde yapılanların hesabını soracağız. İnsanca bir yaşamı birlikte öreceğiz. Unutmayacağız ve hesabını soracağız, enkazda donarak ölen çocukları, kadınları, babasına mesaj atıp şebeke olmadığı için sesini duyurmayan kız çocuğunun hesabını muhakkak soracağız' diye konuştu.

'Gömülmesek de toprağa acıya gömüldük, öfkeye isyana gömüldük'

Asla affetmeyeceğiz diyen Rencuzoğıları, 'Sesimi duyan var mı? bugün depremin 40 günü ve biz sesimizi kimlerin duyduğunu gördük, sesimizi duyanlar Anadolu halkı, kadınlar, gençler. Yaşamak için bize koştular hep birlikte tırnaklarımızla kazıdık enkazı. Gömülmesek de toprağa acıya gömüldük, öfkeye isyana gömüldük. Günlerce enkaz başında bekledik. Samandağ da Antakya'da, Antep'te, Adıyaman'da Maraş'ta, Suriye'de, Diyarbakır'da bizlere hayat verecek bir el bekledik. Günlerce sesini duyduk sevdiklerimizin her geçen gün azalan seslerine tanık olduk. Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz' diye konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi