İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "3 ay boyunca sadece asgari ödeme yapılan kartların kapatılacağı" iddiasını yalanladı. DMM'nin açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) asgari ödeme yapan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının kullanımının kapatılmasına dair herhangi bir çalışma veya düzenleme yapmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, yönetmelik gereği bir takvim yılı içinde asgari ödeme tutarının üç kez ödenmemesi durumunda kredi kartlarının nakit kullanımının kapatıldığına dikkat çekildi. Ayrıca, üst üste üç kez asgari ödeme tutarının ödenmemesi halinde kredi kartlarının hem nakit kullanımının hem de mal ve hizmet alımının kapatıldığı hatırlatıldı.

Mehmet Şimşek'ten 'Rezerv' Açıklaması Mehmet Şimşek'ten 'Rezerv' Açıklaması

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir."

Kaynak: Haber Merkezi