Saçlarımız yetersiz beslenme, kronik sebepler ve yanlış bakım ürünlerinin kullanımı gibi eşitli sebeplere bağlı şekilde kepeklenmelere maruz kalabilir. Saç derisinin dökülmesi olarak bilinene kepeklenmelere karşı alınan önlemler ve kullanılan bakım ürünleri çoğu zaman işe yaramaz. Bu durumda doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. 

Topuz ve Atkuyruğuna Dikkat: “Kelleşebilirsiniz” Topuz ve Atkuyruğuna Dikkat: “Kelleşebilirsiniz”

Saçlarda kullanılması ile kepeklenmeleri sonsuza dek ortadan kaldıran doğal yöntemi deneyerek saç derinize eski sağlıklı yapısını kazandırabilirsiniz. Saç derisinin yeniden beslenmesini sağlayarak kepeklenmelere bağlı dökülmelerin önüne geçen doğal yöntemi rahatlıkla saçlarınıza uygulayabilirsiniz. İşte saçlarda kepeklenmelerin önüne geçen doğal yöntem:,

zencefil-orqt

Saçlarda kepeklenmelerin önüne geçmek için kullanacağınız doğal yöntem zencefil ile karşımıza çıkıyor. İltihap önleyici ve canlandırıcı etkileri olan zencefili saçlarda kullandığınızda ölü deri yeniden beslenmeye ve canlanmaya başlıyor. Bu da kepeklerden korunmanıza yardımcı oluyor. Kepek sorununu tamamen ortadan kaldırmak için zencefilin saçlara uygulanması yetiyor.

Saçlarda kepeklenmelere karşı zencefil kullanmak için ilk olarak yarım kök taze zencefili 2 fincan su dolu bir kap içerisine rendeleyin. Ardından karışımı ocağa alın ve kaynatın. Kaynatma işlemini suyun yarısı buharlaşana dek sürdürün. Daha sonra karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilık hale gelen karışımı saç derisine masaj yaparak iyice yedirin. Karışım saçınızda kuruduktan sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayabilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi