İnsanların Şehirlerden Köylere Göç Eğilimi Artıyor İnsanların Şehirlerden Köylere Göç Eğilimi Artıyor

Klozetlerde sararma izleri lekeli bir görüntüye neden olur. Klozetlerin temizlenmesi aşamasında geçmeyen bu sar lekeler kireçlenme ile birlikte biriken kirlerin yapışması sonucu oluşur. Klozetlerde oluşan sarı lekeleri geçirmek için kimyasal temizlik ürünleri işe yaramadıysa bu durumda doğal yöntemler ile lekeleri kolaylıkla silebilirsiniz. İşte klozetlerde yeniden beyazlığı sağlamanın püf noktası olan temizlik önerileri:

Karbonat ve sirke: Her ikisi de doğal birer temizlik ürünü olarak kullanılabilen karbonat ve sirke birleştirildiğinde klozetlerin bembeyaz olmasını sağlıyor. Karbonat ve sirke ile klozetleri beyazlatmak için ilk olarak bir avuç karbonatı tuvalet taşına dökün. Ardından sirkeyi tamamen taşları kaplayacak şekilde üzerine dökün. 2 dakika bekledikten sonra tuvalet fırçası yardımı ile bölgeyi fırçalayın. Son olarak su ile durulayabilirsiniz.

karbonat-7hhk

Limon ve tuz: Limon ve tuzun karıştırılması ile elde edilen doğal temizlik ürünü evin pek çok alanında temizlik sağlar. Limon ve tuz ile klozetleri beyazlatmak için bir sprey şişesi içerisine 1 limonun suyunu sıkın. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz ilave edin. Son olarak 1 çay bardağı su ekleyin ve şişenin kapağını kapatarak çalkalamaya başlayın. Elde ettiğiniz spreyi sararma olan bölgelere sıkın ve 5 dakika bekledikten sonra fırça yardımı ile temizleyin. 

limon-tuz-lthh

Diş macunu: Diş macunu içerdiği sodyum bikarbonat bileşeni sayesinde etkili bir temizlik sağlar. Diş macunu ile klozet taşlarını beyazlatmak için bolca diş macununu klozetin sararmış kısımlarına uygulayın. Ardından tuvalet fırçası ile bastırarak silin. Son olarak su ile duruladığınız alan bembeyaz olacak. 

dis-macunu-firca-1-stgw

Kaynak: İmece Gazetesi