Ahmet Sütcü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sözcü TV kanalında Aslı Kurtuluş Mutlu moderatörlüğünde Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sunduğu ‘Başkent Kulisleri’ programının konuğu oldu.

Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, Mersin gibi sosyolojisi ve demografisi heterojen bir bölgede yerel seçimlerde göreve geldiği yıla göre oy oranını artırarak kazanmanın kolay olmadığını, bunun 5 yıllık bir çalışmanın sonucunu olduğunu ifade etti. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıllık uygulamalarımıza bakıldığı zaman sosyal politikalarla öne çıkan bir belediye olduğumuz görülür. Her yere dokunduk ve herkese uzandık. Beş benzemezi sandıkta ismimiz üzerinde ittifaka getirebilmemiz, her kesime, kültüre ve sosyoekonomik yapıya dokunduğumuz anlamına geliyor” dedi.

“Bu seçimde kırsal mahallelerden yüzde 49 oy aldık, bu çok ciddi bir yükseliştir”

Her on kişiden altısının oyunu hizmetle aldığını söyleyen Başkan Seçer, Sadece merkezde değil, kentin her noktasındaki yurttaşların ihtiyacına yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. 2019 yılında göreve geldiklerinde devraldıkları belediyenin çok borcu olduğundan söz ederek, şu anda mali disiplinin sağlandığından bahseden Seçer, “Şu anda muazzam bir duruma geldik. Son derece sağlam ve güçlü bir belediyeyiz, mali disiplini sağladık. Bir belediye 2 temel üzerinde yönetiliyor. Bir tanesi insan kaynağı, bir diğeri de finansmandır. Bu ikisini iyi yönettiğiniz zaman sizin yapamayacağınız iş yoktur” diye belirtti.

“Yeni seçilen başkanlara desteğimiz tam”

Bundan sonraki sürecin hem yeni kazanan hem de yeniden kazanan belediye başkanları için çok daha önemli olduğunu söyleyen Seçer, “Bizler rüştünü ispat etmiş belediye başkanlarıyız. Eğer Ankara’da, Adana’da, Mersin’de, İstanbul’da, Antalya’da, Aydın’da eski belediye başkanları bu başarılı sonucu almışsa, bu insanlar rüştünü ispatlamış insanlardır. Eskişehir’den Tekirdağ’a kadar yeni gelen adaylarımız da kazandılar. Şimdi onların ilk dönemi. Onlar projelerle, inandırıcılıklarıyla, sözleriyle, iknalarıyla oy aldılar. Biz hizmetlerimizle aldık. Şimdi onların süreci başlıyor. Onların başarılı olmaları ve iyi işler yapmaları için her türlü katkıyı yapmamız lazım” ifadelerini kullandı. Seçer, kendilerinin Mersin’de yeni kazanan belediye başkanları ile toplantı yaparak, hem teknik hem de bürokratik destek sağladıklarını kaydetti.

Vali Pehlivan, Çamlıyayla Kaymakamı Fatih Adıgüzel İle Görüştü Vali Pehlivan, Çamlıyayla Kaymakamı Fatih Adıgüzel İle Görüştü

“Mersinliler Beni Denetleyin”

Mersin halkına söz verdiğini hatırlatan Seçer, Meclis çoğunluklarının da olduğunu belirterek, “Metro’yu 5 yıl içerisinde bitireceğiz. Tam 47 kilometrelik proje yaptık. Altyapı Genel Müdürlüğü’nden onayını aldık. Bunlar uzun vizyon projeler ama devlete devamlılık esas. Projemiz hazır. İşte öyle marka kent oluyorsunuz ve öyle vizyon ortaya koyuyorsunuz” diye konuştu. Mersin halkına yeni dönemde 3 proje için söz verdiğini söyleyen Seçer, Mersin halkına seslenerek; “Lütfen bunları takip edin ve beni bu konuda sıkıştırın. Bir; raylı sistemler, iki; sosyal konut, üç; çok büyük bir park yapacağım. Bu 3 projeyi takip edin” dedi.

G F Q2Epq Xw A A F8 Ve

Kaynak: İMECE GAZETESİ