Türkiye Özbekistan’a Tam Teçhizatlı OSB Kuruyor Türkiye Özbekistan’a Tam Teçhizatlı OSB Kuruyor

Tuğçe Dokumacı

Türkiye, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, beş yıl boyunca kendilerini temsil edecek yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başına gidiyor. Ülke genelinde 61 milyonu aşkın seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oyunu kullanacak. Seçimlerde oy kullanmak isteyen vatandaşlar, seçmen bilgi kağıdı olmadan da oylarını kullanabilecekler.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmenlere, TC kimlik numarası bulunan resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle (nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet) sandık başına gitmeleri yeterli olacağını duyurdu. Seçmen bilgi kağıdına ihtiyaç duymadan, kayıtlı oldukları okul ve sandıklarda saat 17:00'a kadar oy kullanabilirler.

Oy kullanacakları yer hakkında bilgi sahibi olmayan veya seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayan vatandaşlar için YSK, e-Devlet ve kendi internet sitesi üzerinden sorgulama hizmeti sunuyor. Vatandaşlar, bu hizmetler aracılığıyla hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını kolaylıkla öğrenebilirler. Bu dijital platformlar, seçmenlere hızlı ve pratik bir çözüm sunarak, demokratik sürecin sorunsuz bir şekilde işlemesine katkıda bulunuyor.

Oy kullanma yerinizi sorgulamak için YSK'nın internet sitesi veya e-Devlet uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı