Her yıl mart ayının üçüncü Salı gününde kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi işbirliğinde Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde, “II. Sosyal Sorunlar - İhtiyaçlar Kapsamında Sosyal Hizmet Uzmanı - Öğrenci Buluşması” gerçekleştirildi. 

Mersin'de Gençler, Belediyenin Açtığı Kursta Sınavlara Hazırlanıyor Mersin'de Gençler, Belediyenin Açtığı Kursta Sınavlara Hazırlanıyor

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştay akademisyenleri ve alan uzmanlarını öğrencilerle buluşturdu. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  Tarsus Adliyesi,  Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay gibi kurumlarda görev yapan tecrübeli sosyal hizmet uzmanları çalıştay masalarında moderatör olarak yer aldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlhan EGE'nin açılış konuşması ile başladı. Konuşmalarında öğrencilerin alan uzmanları ve çalışmacıları ile akademik ortamda bir araya gelmelerinin eğitimlerine önemli fayda sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. İlhan EGE, Sosyal Hizmet alanının özellikle dezavantajlı gruplar açısından anlam ve öneminden bahsetti. Konuşmalarının ardından Prof. Dr. İlhan EGE çalıştay düzenleme komitesine teşekkür belgesi takdim etti. 
Mersin ilinde Sosyal Hizmetler alanında öğrenim gören öğrencilerin bir arada bulunmasının mesleki gelişimlerine sağlayacağı olumlu etkileri vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci YILMAZ alanın uygulama sahasında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi vererek, öğrencileri staj eğitimleri konusunda destekleyeceklerinin altını çizdi. 
Çalıştay Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fahri ÖZSUNGUR, Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe ALİCAN ŞEN, Mersin Üniversitesi İçel Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Edip AYGÜLER, Çağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emine SARAÇ ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi Başkanı Manolya KARAOĞLAN konuşmaları ile devam etti. Konuşmacıların ortak vurgusu arasında Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu’nun 2024 için belirlediği “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” ifadesi yer aldı. Bu ifade ile sosyal hizmet alanının çalışma kapsamı ve etik bağlamından söz edildi.
Konuşmaların ardından çalıştay oturumlarına geçildi. İlk oturumda akademisyenler, sosyal hizmet uzmanları ve öğrenciler ilgili çalışma masalarında sosyal hizmetler sorun alanına yönelik bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleştirdi. 12 başlıktan oluşan sorun alanları arasında; Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet, Yoksulluk, Engellilik, Bağımlılık, Yaşlılık, Göç ve Mülteciler, Çocuğa Yönelik İhmal ve İstismar, Çocuk İşçiliği, Ruh Sağlığı, Kentsel Yaşam, Okul Sosyal Hizmeti ve Yeşil Sosyal Hizmet yer aldı.
Çalıştayın ikinci oturumunda ise çalışma gruplarının son değerlendirmeleri yer aldı. “II. Sosyal Sorunlar - İhtiyaçlar Kapsamında Sosyal Hizmet Uzmanı Öğrenci Buluşması” çalıştayı öğrencilerin sonuç raporlarının sunumu ile devam etti. Oturumların sonunda çalıştayda yer alan öğrencilere katılım belgeleri ile birlikte sosyal hizmet uzmanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.  Akademik bilgi ve deneyim paylaşımlarının gerçekleştirildiği çalıştay fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: İmece Gazetesi