Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen sezon kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray'la bugün Suudi Arabistan'da karşılaşacak.

Süper Kupa mücadelesi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) yapılacak. Müsabaka, TSİ 20.45'te başlayacak ve ATV'den canlı yayınlanacak. 

Ancak akşam oynanacak mücadelesi öncesi kriz çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maça Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü taşıyan pankart ile çıkmak istediklerini açıkladı. Koç, "Biz bu pankart ile çıkacaktık ama anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemiş. Tam netleşmedi konu" dedi.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Süper Kupa öncesinde Suudi yetkililerin Riyad’da "Atatürk posteri", "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı", "Atatürk tişörtü" ve "İstiklal Marşı"na izin vermediğini yazdı. Sabuncuoğlu'nun aktardığına göre, Suudi yetkililer kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türk Sporcular Ne Zaman Yarışacak? Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türk Sporcular Ne Zaman Yarışacak?

Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüplerinin TFF'ye "Şartlar böyle olacaksa gerekirse maça çıkmayız" dediği belirtilirken, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan "İstiklal marşına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" dediği kaydedildi.

Öte yandan "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" pankartına izin verilmemesi sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları ve siyasetçiler Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maça çıkmaması gerektiğini söyleyerek "Çıkmayın" etiketini en çok konuşulan konulara soktu. 

Kaynak: İmece Gazetesi