"Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli" "Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli"

Mutfaklarda sağlıklı oluşları ile sıkça tercihe dilen tahta kaşıklar zaman içerisinde kir tutmaya başlayabilir. Normal ir bulaşık yıkama işlemi ile yıkanması uygun olmayan tahta kaşıklar için özel belirli yıkama yöntemleri bulunur. Tahta kaşıklar bulaşık deterjanını içine hapsedebileceğinden tahta kaşık temizliğinde bulaşık deterjanı kullanımı tavsiye edilmez. 

Bunun yerine deterjanlardan çok daha ekili bir doğal yöntem kullanarak bütün tahta kaşıklarınızı temizlemeniz mümkündür. İşte tahta kaşıkları anında tertemiz yapan doğal yöntem:

Tahta kaşıklardaki lekeleri dakikalar içerisinde gidermek için kullanacağını doğal yöntem sirke ve karbonat ile karşımıza çıkıyor. İkisi de birer doğal temizlik ürünü sayılan sirke ile karbonatın karıştırılması tahta kaşıklarda derinlemesine temizlik sağlıyor. 

Karbonat ve sirke ile tahta kaşıkları temizlemek için ilk olarak bir kaşıkları bir kap içerisine bırakın. Ardından üzerine 1 avuç kadar karbonatı serin. Daha sonra karbonatın üzerine beyaz sirke dökün. İki madde tepkimeye girmeye başladığında ise bir süre bekleyin. 3 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra kabın içerisine sıcak su dökün. Birkaç dakika da bu şekilde bekledikten sonra kaşıkları durulayabilir ve kurutabilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi