Valient Richey ile Emir Gelen söz konusu özelliğin detaylarını İstanbul’da düzenledikleri bir basın toplantısında anlattı. Özelliğin hayata geçmesiyle birlikte gençler için güvenli bir TikTok deneyimi oluşturulabiliyor.

EBEVEYNLER HESABIN GİZLİLİK VE GÜVENLİĞİNE HAKİM OLACAK

TikTok’un Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Valiant Richey basın toplantısında yaptığı açıklamada, TikTok kullanan pek çok ebeveynin mevcut araçları kullanmak istediğini ancak bunların farkında olmadıklarını veya nasıl kullanacaklarını bilmediğini söyledi. 'Aile Eşlemesi' özelliğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Richey, ebeveynlere; ekran süresini sınırlamaya kadar yetki verdiğini de sözlerine ekledi. Birkaç yıl önce tanıtılan Aile Eşlemesi özelliği, bir gencin hesabını özel olarak ayarlama özelliğine sahip. Yanı sıra ebeveynler gençlerin videolarına kimlerin yorum yapabileceğine karar verebiliyor. Richey, yapılan araştırmaların sonucunda TikTok kullanıcısı olan pek çok ebeveynin bu özelliği kullandığını söyledi.

TÜRKİYE'DE AİLE EŞLEMESİNDE YÜZDE 250 ARTIŞ

TikTok’un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen de, TikTok’ta yayınlanan içeriklerin topluluk kurallarına uymasını sağlamak adına çalıştıklarını söyledi. Moderasyon ekiplerinin bu konuda çalıştıklarını sözlerine ekleyen Gelen, "Türkiye'de, kural ihlalli içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırıyoruz ve bu, küresel ortalamanın çok üzerinde bir oran. Gençlerinin güvenliği için de sunduğumuz özelliklerden ebeveynlerin haberdar olmalarını sağlamaya ayrıca önem veriyoruz. Bu konuda da Aile Eşlemesi özelliğimiz büyük önem taşıyor. Bu konudaki farkındalığın kullanım oranını artırdığını da çok iyi biliyoruz. Geçen yıl, TikTok'un buna benzer birçok güvenlik özelliğini vurgulayan birkaç kampanya yürüttük. Kampanyalar başlar başlamaz Türkiye genelinde Aile Eşlemesi özelliğinin kullanımında yüzde 250'lik bir artış gördük. Açıkça görülüyor ki insanlar ne kadar çok şey bilirse, o kadar çok kullanmaya hazır oluyorlar. Biz de TikTok olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

2030 ve 2034 Kış Olimpiyatları'nın Nerede Yapılacağı Kesinleşti 2030 ve 2034 Kış Olimpiyatları'nın Nerede Yapılacağı Kesinleşti

40 BİNDEN FAZLA GÜVENLİK EKİBİMİZ GÖREV BAŞINDA

Sözlerine ellerinden gelen her türlü moderasyondan faydalandıklarına değinerek devam eden Gelen, yetişkin kullanımında 18 yaş üstü kullanıcılar için “Topluluk Kuralları” adı altında kuralları bulunduğunu, böylelikle yaşanan ihlal durumunda aksiyon aldıklarını söyledi. 40 binden fazla güvenlik ekiplerinin çalıştığına vurgu yapan Gelen var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi