Kadri Duman

Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin ve Konsolosluk Misyon Şefi Yardımcısı Anatolii Malıuska, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek, Mersin firmalarıyla iş birliği olanaklarını görüştü. MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan tarafından karşılanan Ukrayna heyeti, karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli alanlarda iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Toplantıda, Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden yapılanma sürecinde enerji altyapısı, inşaat ve turizm sektörlerindeki ihtiyaçları ele alındı. Voronin, Ukrayna'nın enerji altyapısı için jeneratörden transformatöre kadar birçok ürüne ihtiyaç duyduğunu belirtirken, Mersin firmalarının üretim kapasitesinin bu ihtiyaçları karşılayabileceğini vurguladı.

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES): Kadınlara Anında Yardım İmkanı Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES): Kadınlara Anında Yardım İmkanı

Ayrıca, tarım alanında da iş birliği potansiyeli olduğunu ifade eden Voronin, Mersin'in yaş-sebze ve meyve üretimine ilgi gösterirken, Ukrayna'nın da tahıl, buğday, ayçiçeği, mısır gibi ürünlerinin Mersin firmaları ve limanı aracılığıyla dünya pazarlarına daha etkin bir şekilde sunulabileceğine inandıklarını dile getirdi.

Toplantıda inşaat sektöründe de iş birliği olanakları ele alındı. Mersin'in güçlü inşaat sektörüne atıfta bulunan katılımcılar, Mersin müteahhitlik ve inşaat firmalarıyla ortak projeler geliştirilmesinin mümkün olduğunu belirttiler.

MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın sona ermesini dileyerek, Mersin olarak Ukrayna ile karşılıklı ticaretin ve yatırımların artması için hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantının sonunda, Ukrayna-Mersin İş Forumu düzenlenmesine ve ilişkilerin daha somut bir hal almasına karar verildi. 

Kaynak: Kadri Duman