Gamze Nur Yavuz

30 Yıl Sonra Aynı Ekiple, Aynı Sahnede… 30 Yıl Sonra Aynı Ekiple, Aynı Sahnede…

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü'nün düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası” açılış programına katıldılar. Etkinlik, Mersin Tenis Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

G I O Fpgp W M A A Rkf6

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların hayata ve hayatın her alanına yaptığı katkıları takdirle anıp, günün hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını diledi. Vali, sabah saatlerinde ailesiyle Mersin Hal Kompleksi'nde çalışan kadınlarla kahvaltı yaparak onların emeklerine şükranlarını sunduğunu ve Akdeniz İlçesi'ndeki Aile Destek Merkezlerinde eğitim gören kadınlarla da bir araya geldiğini belirtti.

Vali Pehlivan, Türk milleti olarak sahip olunan milli ve manevi değerler çerçevesinde kadına olan hürmet ve saygının esas olduğunu, kadın ve erkek arasında ayrımcılık yapmanın kültürlerinde olmadığını vurguladı. Bu özel günün, yılın her günü kadınların yanında olma sözünün tekrarlanması için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Kaynak: Gamze Nur Yavuz