Ahmet Sütcü

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Anaokulu'nda düzenlenen yıl sonu mezuniyet törenine katıldılar. Törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Pehlivan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, eğitim-öğretimin hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, "Doğduğumuz andan itibaren eğitimle iç içeyiz. Okullar, çocuklarımızı bilgiyle donatarak hayata hazırlayan yerlerdir. Anaokulları ve okul öncesi eğitim kurumları bu sürecin temel taşlarıdır," dedi. Vali Pehlivan, konuşmasında çocukların gösterisindeki şarkı sözlerinden alıntılar yaparak, büyümenin insanları gülmeyi unutturmaması gerektiğini ifade etti.

Programda, 'Deniz Yıldızları Sınıfı' öğrencileri, öğretmenleri Esin Dönmezler'in rehberliğinde tiyatral gösteriler ve 'Babalar Günü' temalı bir slayt sunumu gerçekleştirdi. Törenin sonunda Vali Pehlivan ve eşi, mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim ederek onları tebrik etti.

Solunum Kapasitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler Solunum Kapasitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Törene, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü M. Necmeddin Dinç ve çok sayıda veli katıldı. Vali Pehlivan, "Bu güzel çocuklarımızın yüzünün hep gülmesini temenni ediyorum. Onlar toplumumuzu ve dünyamızı çiçek bahçesine çevirecekler," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ahmet Sütcü