Bu hafta sinema salonlarında 6 yeni film izleyiciyle buluşuyor. Filmlerin üçü komedi, biri korku, biri biyografi biri ise animasyon türünde...

Bu hafta vizyona giren filmler neler?

Atatürk 1981-1919 (2. Film)

Atatürk 1881 – 1919 filminin ikinci bölümü bu hafta vizyona giriyor. Filmin başrollerinde Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür ve Sarp Akkaya var.

Film, Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. Mustafa Kemal, 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav vermiştir. Ancak onun önünde başka savaşlar da vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek olan Mustafa Kemal sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul'a döndüğünde Mustafa Kemal'i kötü bir sürpriz bekler.

Başkan

Ulaş Bahadır’ın yönetmenliği üstlendiği Başkan filminin başrolünde Diren Polatoğulları, Necip Memili, Büşra Pekin ve Nursel Köse paylaşıyor.

Film, belediye başkanlarından memnun olmayan ve yerel seçimlerde değiştirmek isteyen kasaba halkının yaşadıklarını konu ediyor. Filmde Şerif Sezer, Füsun Demirel gibi isimler de yer alıyor.

Demon: Azab-ül Kem

Mustafa Miraç Kaya imzalı korku filmi, İçerik üreticisi olan 4 arkadaşın satanizme merak salmasını konu alıyor. Grup, araştırma yapmak için Süryanilerin yaşadığı ‘Karalar’ isimli kasabaya gider. Kasabada araştırmaya başlayan arkadaşlar, eskiden büyücülük yapan Süryani bir büyücünün evinde konaklar. Evde paranormal olaylar yaşamaya başlayan ekip, bir an önce evden kurtulmaya çalışırken kendilerini satanist bir ayinin içerisinde bulur. Proje için geldikleri köyde kendilerini büyük bir kabusun içerisinde bulan dört arkadaş, satanist ayininden kurtulup, hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

Filmin oyuncu kadrosunda Gizem Tan, İlkşans Tan, Tümay Genç, Serdal Yazıcı gibi isimler yer alıyor.

Filme Gel

Haftanın komedi türündeki bir başka filmi olan Filme Gel, yıllarca çalıştıkları işlerde bir türlü dikiş tutturamayan Çetin, Necmi ve Muzo’nun güçlerini birleştirmeye karar vermesi ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Necmi’nin yazdığı filmi çekmeye karar veren üç arkadaş, aralarında bir iş bölümü yapar. Yıllarca Amerika’da yönetmenlik yaptığını ve bu işin eğitimini aldığını söyleyen Necmi filmin yönetmenliğini üstlenir. Setlerde figüranlık yapan ve aralarındaki en yakışıklının kendisi olduğunu düşünen Çetin başrolde oynayacaktır. Her işi üstlenmeye hazır olan Muzo ise Necmi’nin yardımcısı ve sağ kolu olacaktır. Çetin’in eniştesinin kullanılmayan minibüsünü tamir edip yola koyulan ekip, artık filmi çekmeye hazırlardır. Zorla yaşlı biriyle evlendirilmek istenen Seda, düğünü terk edip gizlice minibüse yerleşince, üç arkadaşın macerasına dahil olur. Üç kafadarın film çekimi için kaldıkları otele Hüsnü ve ailesinin çekilişle kazandıkları tatil için gelmesi, otelin sahibinin ise mafyacılıktan sıkılıp başka meslek arayışı için kafasını dinlemeye gelen Kadırgalı Kerim’in olması işlerin iyice karışmasına neden olur.

İhsan Taş’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda, Erkan Petekkaya, Fırat Doğruloğlu, Levent Ülgen, Çiçek Dilligil ve Orçun Kaplan gibi isimler var.

Küçük Deniz Kızı

Michael Johnson’un yönettiği Küçük Deniz Kızı isimli animasyon film, insan olabilmek için bir deniz cadısıyla anlaşma yapan bir deniz kızının hikayesini konu ediyor. Sereia, bir deniz kızı prensesidir. Kız kardeşlerinin insanların karada sürdürdüğü harika hayatlarla ilgili anlattığı hikayelerle büyüyen Sereia, insan prens Lucas'ın adını da sık sık duyar. Sereia bir gün onunla tanışacağını, hatta onu boğulmaktan kurtaracağını hiç düşünmemişti. Bu gerçekleştiğinde Sereia Lucas’a aşık olur. Prenses, Lucas'a olan özlemiyle deniz cadısı Revina'ya başvurur ve Revina ona bir teklifte bulunur. Bir yıl boyunca Sereia'ya Lucas'ın kalbini kazanmaya çalışabileceği bir insan formu verecektir. Ancak bu iyiliğin bedeli oldukça yüksektir.

Atan Kazanır

Taika Waititi’nin yönetmenliğini üstlendiği film haftanın diğer bir komedisi...

Ozon Tedavisi: Alternatif Tıpta Yeni Umut Ozon Tedavisi: Alternatif Tıpta Yeni Umut

American Samoa takımının hikayesini baz alan Atan Kazanır, antrenör Thomas Rongen'in hikayesine odaklanıyor. Amerikan-Samoa milli futbol takımı, Avustralya'ya karşı aldığı efsanevi 31-0’lık yenilgisinden bu yana dünyanın en kötü futbol takımlarından biri olarak kabul edilir. Takım sonraki 30 uluslararası maçta da galibiyet kaydedemez. Takım üyeleri ne olursa olsun 2014 Dünya Kupası'na katılma hedefinden vazgeçmeyi reddeder. Dünyanın en kötü futbol takımını güçlendirmesi için talihsiz, başına buyruk bir antrenör olan Thomas Rongen, takım antrenörü olarak işe alınır. Thomas, imkansızı ulaşılabilir kılacak planlar yapmaya başlar. Thomas, takımın kaderlerini değiştirmeyi başarabilecek midir?

Filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender, Oscar Kingtley, Kaimana, David Fane ve Rachel House gibi isimler yer alıyor.  

Kaynak: Devrim KARTAL