Rabia ARSLAN/Meryem KARADAĞ
Hayat pahalılığı nedeniyle geçinmekte zorlandığını anlatan Mersinli vatandaşlar, yatırım yapmanın hayal olduğunu söyledi. Vatandaşlar, 'Maalesef yatırım yapamıyorum. Bu zamanda yapılmaz. Millet karnını zor doyuruyor' dedi.


' YATIRIM YAPAMIYORUM'
Vatandaş, 'Maalesef yatırımı yapamıyorum. Bu zamanda yapılmaz yani. Millet karnını zor doyuruyor. Ekmeği nasıl alırım diye düşünüyor. Değil altın, domates biber alamıyoruz. Ben ilk öğretmen maaşımla bir altın alıp takmıştım koluma. Şu anda imkanı yok' dedi.

Borsada Yatırımcı Sayısı Rekor Kırdı Borsada Yatırımcı Sayısı Rekor Kırdı

'ALTIN DÖVİZDEN DAHA İYİ BİR YATIRIM'
Bir diğer vatandaş, 'Altın, döviz, ev, araba fiyatları son zamanlarda yükselmeye gidiyor. Yapacak bir şey yok. Borsa düşüyor, altın çıkıyor. Ben cumhuriyet altını almaya geldim. Altın dövizden daha iyi bir yatırım. Eskiden yatırım için araba alırdım şimdi önünden geçerken iki kere düşünüyorum'diye konuştu.

'Gelecek gelmeyecek gibi önümüzü göremiyoruz'

Başka bie vatandaş ise, 'Şu hayat şartlarında çok zor. Emekli olarak 7.500 maaş alıyorum ben bu parayla yatırım mı yapayım yoksa karnımımı doyurayım. Yatırım yapılacak gibi değil.Ben şu anki şartlardan memnun değilim. Hadi kendimi geçtim ben 55 yaşındayım yine bir şeyler aldım sattım. Ama çocuklarım böyle giderse ne alırlar, ne de satarlar. Gelecek gelmeyecek gibi önümüzü göremiyoruz. Onun için de yatırım yapmak da zor' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi