'Nerede görülmüş, bir ülkenin kendi parasını değerli kılma çabasının irrasyonel olduğu?

Ekonomist Serhat Latifoğlu böyle başladı konuşmasına ve devam etti. 'Rasyonel tutuma geri döneceğiz… Başka çözüm yok…' diyen ekonomi ve hazine bakanı Mehmet Şimşek'in sözlerine; 'Elbette ülkemizde paramızın değerli kılınması çabaları ve politikaları rasyoneldir! Doğrudur!'

Avrasya ülkeleri kendi paralarıyla ticaret yapmayı geliştiriyorlarsa,

Ülkemizde aylardır dolar ve avro KKM (Kur Korumalı Mevduat) başta olmak üzere alınan tedbirlerle yerinde duruyorsa ve Türk lirası değerini korumaya çalışıyorsa bunun neresi irrasyonel? Ya da Türkçe anlatımla bunun neresi Yanlış?

Ancak;

'Sen istediğin kadar anlat, senin anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır,' demişler. Ne kadar da doğru…

Bu doğru incitse de bir gerçeklik…

Avrasya'da yerimizi almaya çalışırken ve hatta önceki gün Yunan basınında yer aldığı ve manşet olduğu gibi 'Türkiye Dünya devliğine yürüyor,' denildiği bir ortamda, AB-D emperyalizmine rağmen ve %95 ABD karşıtlığı ile ün alan bir ülke olarak ülkemizin parçalanmasına ve milletimizin bölünmesine 'HAYIR' denilen koşullarda yine ve yeniden IMF etiketli, avuç açma politikalarının temsilcilerinden, kara paracılığın ve tefeciliğin merkezi İngiltere şabloncu Mehmet Şimşek'in ekonomi işleyişinin başına getirilmesi ne anlam taşımaktadır?

Ev bütçesi ve işleyişine benzetelim; Gereksinimlerimiz için alışveriş yaparız. Bütçemiz yeterli değilse ya bu günün koşullarından kaynaklı kredi kullanırız ya yakınlarımızdan borç alırız ya da her dönem genel geçer olan 'Altın' borçlanmasını yaparız.

Sonra?

Temel gereksinimlerimiz dışındakilerden kısıtlamaya başlarız. Borçlarımız bitince de rahatlarız.

Ülke ekonomisinde ne yaptık peki?

Avrasya ülkeleriyle kendi paralarımızla ticaret yapılması konusunda anlaşmalar yapmaya çalıştık,

Dolar kullanımın azaltmaya çalıştık,

Tasarruf sahiplerine devlet güvencesi verdik, (KKM ile)

'Üretim ekonomisi' diyerek atılımlara başladık, (Üreticiyi memnun edece ürün fiyat belirlemeleri, afet bölgesi ilan etme, TMO ile alımlar vb.)

Eeee?

Manda ve himaye kabul etmeyen ve bunu seçim sonuçlarında gösteren Türk Milleti; ittifakların bittiğini açıklamalarına rağmen gülümseyerek, içten içe sevinç çığlıkları atarak, Mehmet Şimşek yönetimindeki EKONOMİ kaptanlığını kutlayarak 'Yaşasın!' diyenlere ne demeli?

Nerede duruyorsunuz Allah Aşkına?

'Eski politikalar dönmekten başka yol yok,' diyenlerin yanında olmak, gerçekten isteğiniz midir?

Öyle ya, o yol denendi, uçuruma götürdüğü görüldü, sonra da toparlanma başladı…

Acaba çantanızda ciddi bir plan var mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Öyle ya, başka açıklama da gelmiyor aklıma…