Tüm Türkiye yerel seçimde çıkacak sonuçlara kilitlendi. 81 il ve 973 ilçede vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren sanık başına gitti.

32 ilde sabah saat 07.00’da başlayan oy verme işlemleri diğer illerde ise saat 08.00’da başladı. 61 milyonun üzerindeki seçmen il, ilçe ve belde belediye başkanları ile mahalle ve köy muhtarlarını seçmek için sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İran'ın Yanında Olacağız" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İran'ın Yanında Olacağız"

32 İLDE SANDIKLAR KAPANDI

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemleri saat 16.00 itibariyle sona erdi.

DİĞER İLLERDE SANDIKLAR SAAT 17.00’DA KAPANACAK

YSK’nın yaptığı açıklamaya göre aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu 49 ilde ise saat 17.00’da kapanacak. Oy sayım işlemlerinin başlaması ile birlikte YSK’nın seçim sonuçlarının açıklanmasına ilişkin yasakların kaldırıldığını açıklaması beklenecek. Açıklamanın gelmesi ile birlikte tüm Türkiye sandıklardan gelen sonuçları öğrenecek.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Kaynak: Haber Merkezi