Seçimlerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mevcut Başkan CHP’li Vahap Seçer tarihi rekor oy ile yeniden başkan seçilirken meclis üye sayısında da CHP’nin üstünlüğü olacak.  Büyükşehir meclisinde CHP’den 46 üye, MHP’den 21, İYİ Parti’den 5, DEM Parti’den 4, AK Parti’den ise 3 meclis üyesi yer aldı.

Özgür Özel, "Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğrendik" Özgür Özel, "Kaybede Kaybede Kazanmayı Öğrendik"

BAŞKAN VEKİLLERİ, MECLİS KÂTİPLERİ VE BELEDİYE ENCÜMENLERİ İLE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2024 Türkiye Yerel Seçimleri’nin ardından yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Meclis toplantısında toplam 6 madde görüşüldü.

Meclis toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis 1. Başkan Vekili ve Meclis 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı ve oylama gizli oy ile gerçekleşti. Seçimin ardından 49’ar oy alarak Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Meclis 2. Başkan Vekili de Hasan Özalp Önal oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl boyunca görev yapmak üzere, Meclis Katipliği’ne 2 asil, 2 yedek üyenin seçimi yine gizli oylama ile yapıldı.52’şer oy alarak Salih Seçkin Yıldırım ile Hande Kerimgiller asil, 49’ar oy alan Şerife Yörükçü ile Deniz Gürocak ise yedek Meclis Katipleri oldu.

Meclis toplantısında ayrıca Belediye Encümeni’ne gizli oy ile 5 üye seçildi. Bunlar; Melike Dursun, Orhan Dal, Veyis Avcı, Özgür Emire, Ayşe Aydoğan oldu. Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım, Tarım ve Hayvancılık, Engelliler, Amatör Spora Destek, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme, Yurt Dışı İlişkiler, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonları için işari oylama ile 7’şer üye seçildi.

Kaynak: İMECE GAZETESİ