Musavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Oldu Musavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Oldu

Adana’da Ceyhan Belediyesi’nde seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı Kadir Aydar, mazbatasını aldıktan hemen sonra 22’si kadrolu 265’i belediye şirket işçisini ten çıkardı. Bir kısmı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş üyesi olan işçiler işten çıkarıldıklarını telefonlarına gelen msj öğrendi. 

287 işçi işten çıkarıldı

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde başkan seçilen CHP’li Kadir Aydar, geçmişte açılan “silahlı tehdit” ve “ruhsatsız silah bulundurma” davaları nedeniyle 2020’nin Mart ayında görevinden alındı, yerine belediye meclisi tarafından Hülya Erdem seçildi. 

31 Mart yerel seçimlerinde ise başkan seçilmesi durumunda hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağı yönünde söz veren Aydar, göreve geldiği gibi Personel A.Ş. kadrosundaki işçileri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirdi. Aydar, 6 Nisan’da ise 287 kişinin işine son verdi. 

İşten çıkarılan işçiler yaptıkları ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kimsenin görevini yapmadığını iddia ediyorlar. Bizlere verilen her görevi elimizdeki imkânlar doğrultusunda alnımızın terini dökerek sonuna kadar yaptık. Haklarımız için gerekli tüm mücadeleyi vermeyi sürdüreceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi